Organizarea unei nunti reprezinta un lung sir de hotarari, pe care trebuie sa fiti pregatiti sa le luati incredere. Cu siguranta va doriti ca ziua cea mare sa fie una deosebita si greu de uitat, iar cu emotie si cu mintea limpede, veti putea decide tot ce este mai bine pentru voi. De exemplu, cand vine vorba despre contractarea unui fotograf profesionist, exista cateva elemente pe care trebuie neaparat sa le luati in considerare, astfel incat povestea voastra sa fie transpusa intr-un album foto cat mai frumos!

Un fotograf profesionist nunta cu studii sau fara?

Pentru inceput, trebuie sa va ganditi daca vreti sa alegeti un fotograf care are deja o formare profesionala in domeniu sau pe cineva care face acest lucru din pasiune. Ambele variante au numeroase avantaje. De exemplu, optand pentru un fotograf care a urmat cursuri acreditate ori chiar o facultate in domeniul artistic, veti avea garantia ca acesta cunoaste detalii tehnice pe care poate ca nu multa lume le stie. In acelasi timp, daca preferati un fotograf de nunta care se ocupa de sedinte foto pe baza unui hobby, trebuie sa aveti in vedere faptul ca acesta isi va dori ca intotdeauna sa obtina cele mai deosebite cadre si sa va ofere fotografii de vis, desprinse parca din revistele de specialitate!

In functie de portofoliu

Un alt aspect pe care il puteti lua in considerare pentru alegerea celui mai bun fotograf profesionist Bucuresti este portofoliul. Specialistii din acest domeniu sunt mandri sa isi organizeze portofolii cu cele mai deosebite imagini pe care le-au surprins la evenimentele la care au lucrat pana acum. Puteti sa le cereti atat varianta digitala, cat si varianta fizica, pentru a putea face comparatii si pentru a vedea care dintre cei pe care ii luati in considerare ar fi mai potriviti!

Disponibilitate

Pe lista elementelor esentiale pentru gasirea celui mai bun fotograf nunta Bucuresti trebuie neaparat sa se numere si disponibilitatea. Este extrem de important ca specialistul pe care vreti sa il contractati sa fie liber in ziua nuntii si sa nu aiba deja alte contracte semnate. In aceasta privinta, ideal este sa intocmiti un document cu caracter oficial, in care sa mentionati tipurile de servicii de care urmeaza sa beneficiati, data, numarul de ore, dar si tariful aferent.

Aparatura

Tipurile de dispozitive utilizate de fotograf contribuie semnificativ la modul in care in care acesta isi poate duce la bun sfarsit fiecare sarcina. Cazurile ideale sunt cele in care persoanele cu care decideti sa colaborati sa dispuna de o aparatura moderna, de ultima generatie, cu ajutorul careia culorile sa fie vii, oamenii sa poata fi incadrati usor, iar bateriile aparatelor foto trebuie sa fie suficient de rezistente pentru a putea fi folosite intreaga zi, dar si toata noaptea. In acelasi timp, fotografii trebuie sa dispuna si de accesorii potrivite, fie ca este vorba despre trepieduri sau despre umbrele pentru restristribuirea luminii, cu ajutorul carora sa se obtina imagini minunate!

Rabdare si imaginatie

Rabdarea si imaginatia sunt doua dintre ingredientele care contribuie constant la obtinerea celor mai frumoase fotografii din punct de vedere tehnic si artistic. Specialistul pe care il alegeti sa va fie alaturi in ziua cea mare trebuie sa aiba ambele calitati mentionate anterior si, in acelasi timp, sa stie cat de important este sa va fie mereu alaturi si sa surprinda clipele naturale, pline de emotie pe care le petreceti impreuna cu cei dragi in marea zi!

Editare si albume foto

Nu in ultimul rand, inainte de a incheia un contract pentru partea foto pentru la nunta, trebuie sa va asigurati ca stiti cat dureaza editarea imaginilor dupa marele eveniment. Aceasta este o sarcina importanta, pentru care trebuie sa acordati specialistilor timpul necesar, intrucat cu siguranta va doriti cele mai deosebite fotografii din ziua in care ati decis sa pasiti pe acelasi drum! Ideal este, insa ca aceasta perioada sa fie mentionata in contract. In acelasi timp, trebuie sa ii comunicati fotografului daca doriti sa va faca si unul sau mai multe albume foto fizice, pentru ca acesta sa stie ce are de indeplinit si cum sa isi imparta timpul!

Acordati suficient timp cautarii fotografului! Nu va grabit, pentru ca partea foto-video este extrem de importanta in ziua cea mare!