Bugetul este de cele mai multe ori cel mai mare impediment in calea achizitionarii masinii dorite.

Putini insa se gandesc ca, printr-o cautare mai ampla, atentie si pricepere, varianta masinii second hand diminueaza rolul bugetului si atrage atentia asupra altor aspecte ce putin la fel de importante. Scapati de constrangerea banilor limitati, ne putem pune si intrebari precum: “Vreau o masina puternica sau una cu un consum redus?”, “Mi s-ar potrivi mai bine o masina mica sau un SUV?” sau “Ce conteaza mai mult pentru mine: fiabilitatea sau atentia pentru detalii?”.

Pe Internet sunt disponibile numeroase analize ale unor masini ce corespund diferitelor cerinte si preferinte ale oamenilor. Opel vine in intampinarea celor exigenti si atenti la detalii cu modelul Corsa, care are o gama variata de echipari si care se poate transforma usor dintr-o masina pentru persoane intr-una pentru transportul marfurilor voluminoase. Volkswagen Golf este o masina care a dominat piata in ultimii ani prin imbinarea puterii si performatelor cu confortul si agilitatea unei masini de oras, fiind potrivita pentru numeroase tipuri de clienti. Poate cel mai greu de gasit este un SUV pliabil pe viata cotidiana, insa BMW a lansat modelul X3 gandindu-se tocmai la acest lucru, si de aceea este chiar si in ziua de azi unul dintre cele mai cautate modele.

Astfel de aspecte ar trebui sa defineasca alegerea unei masini pentru uz personal, pentru a se asigura o compatibilitate ridicata si o multumire net superioara fata de cazul in care alegerea se bazeaza doar pe “cat de accesibila este masina”.