Anvelopele sunt o parte componenta a oricarui autoturism, acestea reprezinta contactul pe care masina il are direct cu suprafetele, fie ca vorbim de asfalt sau de alte drumuri pietruite. De aceea atunci cand achizitionezi anvelopele pentru propria ta masina va trebuii sa te orientezi catre achizitionarea celor mai bune produse, fie ca este vorba de anvelopele destinate sezonului de iarna sau de anvelopele de vara.

Pe piata o sa gasesti nenumarate variante, insa daca nu te vei informa va fi destul de greu sa alegi variantele cele mai bune si mai ales la cele mai accesibile preturi de pe piata.

Mai ales cand in sezonul rece zapada isi face simtita prezenta sau stratul de gheata, vei avea nevoie de cele mai bune anvelope de iarna cu care sa poti calatorii in siguranta , diferenta dintre acestea si cele de vara consta in materialul din  care acestea sunt confectionate dar si in performantele net superioare pe care acestea le au in timpul sezonului rece.

Fara anvelopele de iarna risti sa primesti si amenzi usturatoare din partea autoritatior, mai mult decat atat ti se va retine si certificatul de inmatriculare al masinii. Diferentele intre cele 2 tipuri de anvelope constau si in faptul ca cele de iarna au o aderenta buna si inmagazineaza zapada, in schimb anvelopele de vara ingheata destul de repede deoarece nu sunt confectionate dintr-un material moale care sa poata avea o buna aderenta pe zapada.

Daca nu achizitionezi cele mai bune anvelope te expui unor riscuri inutile si destul de mari, o anvelopa de cea mai buna calitate va avea o mai mare durabilitate in timp, chiar daca la inceput vei avea de platit o suma ceva mai ridicata pentru achizitionarea acesteia.

Un alt sfat cat se poate de important pe care vi l-as oferii ar fi acela de a achizitiona aceias

i marca de anvelopa fie ca vorbim de cele de iarna sau de anvelopa de vara daca le cumperi la mana a doua s-ar putea ca acestea sa nu aiba aceleasi dimensiuni si sa te expui unor riscuri destul de mari. De cele mai multe ori calitatea anvelopei este data de mai multe aspecte pe care va trebuii sa le iei in considerare printre care si producatorul care le comercializeaza, daca alegi un brand cunoscut vei avea cu siguranta parte de un produs de o calitate mult mai buna.

Un alt aspect care trebuie precizat atunci cand ai de gand sa cumperi anvelope este acela de a tine seama si de distanta de franare a acestora, cele de calitate au o distanta mult mai mica de franare, la fel stau lucrurile si cu nivelul de zgomot, cele din gama low cost vor fi mult mai zgomotoase in comparatie cu anvelopele premium.

De asemenea presiunea in anvelope este destul de importanta de fiecare data trebuie sa te asiguri ca o ve mentine in parametrii optimi , poti verifica asta la fiecare tip de masina in parte, pe usa de la sofer este trecut nivelul optim al presiunii din anvelope atat pentru cele de pe fata cat si pentru anvelopele de pe spate.

Un alt sfat cat se poate de important pe care il oferim celor care intentioneaza sa achizitioneze astfel de produse este acela de a citii recomandarile si parerile specialistilor de fiecare data.