Anvelope JanteVara totul se schimbă. Zilele devin mai lungi, părul devine mai deschis, pielea este mai bronzată iar muzica se aude mai tare. Sună a vacanță nu-i așa? Dacă te pregătești să pleci la drum spre destinația favorită și să experimentezi toate aceste schimbări, este cazul să îți pregătești și mașina pentru drumul lung care te așteaptă.

Pe lângă vizita la spălătoria auto și cea la benzinărie, trebuie să te asiguri că toate componentele mașinii funcționează ca la carte. Și pentru că anvelopele sunt singurele componente care iau contact cu suprafața carosabilă, este bine să le acorzi o atenție specială. Pentru că încă este vară și temperaturile cresc constant, depășind cu ușurință 25 de grade Celsius, anvelopele de vară sunt cele potrivite pentru mașina ta. Ele îți vor asigura un drum liniștit pentru că, în comparație cu anvelopele de iarnă, cele de vară sunt construite astfel încât să nu creeze nici un fel de probleme pe temperaturi caniculare. Pereții cauciurilor de vară au proprietatea de a nu se întări, lăsând forța de frecare să fie exercitată și asigurând o aderență performantă a mașinii.

Distanța de frânare este un element esențial de prevenire a accidentelor. În cazul anvelopelor de vară aceasta este foarte scurtă. Și dacă nu te-am convins că este un avantaj important, gândește-te că dacă ai circula cu anvelope de iarnă în sezonul de vară, mașina ta ar frâna cu 2.5 metri mai departe decât ar face-o dacă ar avea anvelope de vară. Bineînțeles, la fel s-ar întâmpla și invers, dacă ai circula pe timp de iarnă cu anvelopele de vară.

Anvelopele de iarnă montate pe mașină în timpul verii pot fi supuse unor forțări suplimentare din partea autoturismului, pentru a face față temperaturilor ridicate. Din acest motiv ele se erodează foarte rapid și pot apărea chiar cazuri de explozie a cauciucului. Anvelopele de iarnă uzate în astfel de condiții nu vor mai fi performante în timpul sezonului rece, căruia sunt destinate.

Probabil ai auzit des despre șoferi care simt vibrații în volan în timp ce conduc. Acest lucru se întâmplă din simplul fapt că mașina respectivă are montate anvelopele de iarnă în timpul lunilor de vară. Dacă nu vrei să treci și tu prin aceeași situație și să-ți protejezi mașina, jantele și cauciurile, pregătește-ți anvelopele potrivite pentru drum.

Când sezonul cald se încheie, iar fulgii de zăpadă iau locul aburilor fierbinți care ies din asfalt, este timpul pentru o nouă schimbare a cauciucurilor. Anvelopele de iarnă sunt cele care te vor duce în siguranță chiar și pe cele mai înzăpezite drumuri, indiferent de câte grade în minus îți arată termometrul.

Mai există și o opțiune de mijloc, care este potrivită pentru acele perioade în care nu este nici cald, nici rece și temperaturile sunt blânde. Este vorba de anvelopele all season, care sunt potrivite pentru temperaturi care nu scad sub 0 grade și nu depășesc 25 grade Celsius.

Acestea fiind spuse, te lăsăm să continui să-ți faci bagajele pentru vacanța mult așteptată. Nu uita să iei umbrela pentru plajă, costumul de baie și anvelopele de nădejde.