Ai auzit pana acum de moduri mecanice? O sa intelegem daca nu, in cazul in care nu te-ai apucat de mult de vaping. Adevarul este ca modurile mecanice sunt oarecum o raritate si printre vaperii cu state vechi. De ce? Ei bine, ai nevoie de o anumita experienta in vapat pentru a face fata unui mod mecanic. 

Totusi, alege un mod mecanic pentru e-cig daca iti doresti o experienta inedita! Citeste articolul de mai jos pentru a afla ce sunt modurile mecanice si ce avantaje si dezavantaje ofera fata de fratii lor electronici si tigarile electronice traditionale. Fa o alegere informata! 

Ce sunt modurile mecanice 

Asa cum probabil iti poti da seama si din denumire, modurile mecanice sunt modificari aduse tigarilor electronice traditionale si se remarca prin faptul ca nu au absolut deloc componente electronice. Practic, modul mecanic este un tub de metal ce contine un acumulator ce poate fi schimbat si incarcat si un conector. Cele mai multe moduri au un buton la baza prin care se realizeaza contactul cu placa de metal conductor si astfel se produce o descarcare de energie catre rezistenta atomizorului. 

Neavand componente electronice, nu se pot modifica in niciun fel parametri de vapat, tragand astfel din mod pana cand cedeaza bateria. Aceasta poate fi apoi inlocuita sau pusa la incarcat. De obicei modurile mecanice sunt mai masive si confectionate din materiale mai calitative decat cele electronice, fiind astfel si mai durabile. 

Avantajele modurilor mecanice 

Citeste despre avantajele modurilor mecanice in cele ce urmeaza:

  • Au un design extrem de atrăgător. Producatorii fiind liberi să se concentreze pe cum arată modul și nu pe partea electronică, modurile mecanice pot fi adevărate opere de artă. De asemenea, acestea  includ materiale de multe ori mai bune decât alte moduri. 
  • Vei fi recunoscut printre vaperi. Modurile mecanice sunt destul de exclusiviste datorită nivelului extrem de ridicat de experiență necesar. Imaginea ta în comunitatea de vaperi va avea doar de câștigat. 
  • Durabilitate. Neavând componente electronice, nu prea are ce să se strice la un mod mecanic. Modelele sunt extrem de rezistente și robuste.
  • Ușor de servisat, curățat. Din nou, lipsa multiplelor componente este un avantaj. La modurile mecanice e mai ușor să schimbi rezistența și bateria și vor fi mult mai ușor de dezasamblat și curățat. Totuși, trebuie să știi ce faci când te apuci să dezasamblezi un mod mecanic. 
  • Poți folosi la maximum acumulatorul. Modurile mecanice sunt faimoase printre vaperii care-și doresc o cantitate impresionantă de aburi tocmai datorită faptului că poți folosi atâta putere cât dă acumulatorul, fapt imposibil de realizat la modurile electronice. 

Dezvantajele modurilor mecanice 

Nu totul este perfect la aceste moduri. În primul rând, așa cum spuneam și mai sus, utilizarea lor necesită un anumit nivel de cunoștințe. Tocmai din cauza faptului că poți suprasolicita bateria există și un factor de risc. Astfel aceasta se poate deteriora  dacă o forțezi. În plus, pentru a putea servisa acest mod trebuie să știi să faci rezistențe și cum să dezasamblezi modul. Nu în ultimul rând, modurile mecanice nu-ți oferă control asupra parametrilor electrici ai bateriei, deci performanțele acesteia nu pot fi schimbate. 

Sugestia noastră este să încerci cu siguranță și un mod mecanic, dar doar după ce ți-ai făcut ucenicia pe unul electronic. Credem noi că te vei bucura mai mult de experiență așa.