Cat de bine cunosti tehnologia acestor becuri LED?

Astazi, societatea s-a dezvoltat si este in plina desfasurare, ceea ce inseamna ca anumite aspecte ale vietii de zi cu zi au fost mult imbunatatite. Chiar daca implica electricitate si utilizarea becurilor ca mijloc de transmisie, dezvoltarea sa este incontestabila. Iata tipurile de becuri si modul in care se remarca!

Bec incandescent cu filament – Reprezinta nucleul si a fost primul bec care a aparut si solidificat Thomas Edison. Este, de asemenea, cel mai clasic bec si cel mai utilizat bec. Functioneaza incalzind firul pana ajunge in punctul lampii incandescente. Cand filamentul atinge o temperatura destul de ridicata, incepe sa se incalzeasca si emite o incarcare stralucitoare, emitand astfel lumina. In ziua de azi se pune mult accent pe noile Becuri LED.

Avantajele sunt demne de mentionat si dezavantajele sunt minime

Iata plusurile tehnologiei!

 • Folosit pentru multe tipuri de iluminat: interior, exterior, inclusiv iluminat stradal;
 • Durata acestor becuri LED de viata este destul de lunga;
 • Au o eficienta de iluminare aproape instantanee si nu mai trebuie sa ajunga la starea lampilor cu incandescenta precum becurile traditionale;
 • Fabricat din materiale de inalta calitate, nu va cauza niciun pericol;
 • Consumul de energie este mult mai mic decat becurile traditionale;
 • Eficienta este de pana la 150 de lumeni pe watt.

Dezavantaje:

 1. Pretul de achizitie este mult mai mare;
 2. Au sensibilitate mai mare;
 3. Lumina emisa este de tip directional, mai degraba decat alte tipuri de 360 ​​de grade.

Lumina calda sau lumina rece?

 • Becuri calde – potrivite in special pentru crearea unei atmosfere mai intime, care sa transmita o stare de liniste si relaxare.
 • Bec rece – potrivit pentru activitati intelectuale (scris, citit) si timp care necesita munca deplina. Lumina alba rece este cea mai potrivita, deoarece stimuleaza atentia, nu oboseste ochii si ajuta la distingerea detaliilor, la fel ca lumina naturala in timpul zilei.