Proiectarea fundatiei este crearea unui plan de constructie pentru o fundatie de cladire. Este o functie foarte specializata si indeplinita de obicei de un inginer structural. Fundatia este baza structurala care sta la sol si sustine restul cladirii. Prin urmare, proiectarea fundatiei trebuie sa implice un studiu extins al terenului de sub fundatie, precum si proiectarea si materialele utilizate pe fundatia insasi. Terratest Geotehnic realizeaza design bulid fundatie cu materiale de ultima generatie, sub indrumarea unor experti.

Adancimea fundatiei

Exista multe tipuri de fundatii pentru cladiri. Cu exceptia fundatiilor dale, care sunt asezate la nivelul solului, majoritatea fundatiilor pot fi instalate la o adancime diversa. Adancimea necesara a oricarei fundatii poate depinde de mai multi factori:

Capacitatea portanta a solului

Aceasta determina cata sarcina (greutate sau forta) poate rezista solul existent.

design build fundatie

Tipul solului

Diferitele tipuri de sol au proprietati diferite care le pot afecta adecvarea pentru sustinerea unei fundatii.

Adancimea inghetului

Adancimea la care solul ingheata in cea mai rece perioada a anului, cunoscuta sub numele de adancimea de inghet sau linia de inghet, este adesea utilizata pentru a determina adancimea minima pentru multe tipuri de fundatii.

Panza freatica

O panza freatica inalta poate limita adancimea fundatiei, precum si tipul de fundatie care poate fi utilizat. Inaltimea apei subterane este de obicei inclusa intr-un studiu al solului.

Adancimea minima

Fara a lua in considerare alti factori, adancimea minima a unei fundatii nu este de obicei mai mica de 18 inci pentru a permite indepartarea solului vegetal si variatiile la nivelul solului.

Materiale de fundatie

Fundatiile sunt de obicei construite cu zidarie, cum ar fi bloc de beton sau caramida sau cu beton turnat. Materialele pentru zidarie ofera o rezistenta ridicata la compresiune si sunt mult mai rezistente la deteriorarile cauzate de umiditate si sol decat materialele din lemn si metal. O fundatie de zidarie se extinde de obicei deasupra solului pentru a proteja alte materiale de constructie de umezeala si de alte efecte daunatoare ale contactului cu solul. Fundatiile de zidarie sunt de obicei intarite intern cu armatura metalica sau alte materiale. Contractorii vor folosi adesea ciment hidraulic pentru a sigila in jurul tevilor sau a cailor de rulare care patrund in zidarie sau fundatia de beton.

Unele fundatii de constructii sunt construite cu stalpi sau piloni din lemn tratat. In acest caz, suporturile fundatiei sunt introduse adanc in pamant si / sau se sprijina pe pietre sau placi de beton. Stalpii si digurile sunt adesea folosite atunci cand se construieste pe apa sau in apropiere sau in cazul in care terenul este predispus la inundatii. Ideal ar fi sa va orientati catre acele companii care au realizat fundatii si au dus la bun sfarsit proiecte apreciate dupa multi ani.

Daca vrei sa aflii mai multe informatii despre acest procedeu, te asteptam pe site-ul nostru!