Primaria Orasului Macin, in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia Phoenix Speranta si Fundatia Culturala HYPERION anunta lansarea proiectului Responsabili pentru sustenabilitate in comunitati”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in regiunile Sud-Est si Centru.

Conferinta de lansare Responsabili pentru sustenabilitate in comunitati” va avea loc pe data de 28 noiembrie in Macin, incepand cu ora 11:00.

 

Proiectul Responsabili pentru sustenabilitate in comunitati” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si motivarea diferitelor tipuri de organizatii sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale. Printre rezultatele concrete ale proiectului, se vor numara urmatoarele: dezvoltarea competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru un numar de 65 de  persoane vulnerabile (din regiunile Centru si Sud – Est) ce vor participa la un program de formare in domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea a 7 structuri de economie sociala in cele doua regiuni de implementare si crearea unui numar total de 40 de locuri de munca, dintre care 28 vor fi ocupate de persoane apartinand grupurilor vulnerabile.

Cu ocazia acestei conferinte de lansare, ne propunem sa facilitam dialogul intre reprezentanti ai autoritatilor publice relevante si manageri din companii, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, camerelor de comert si industrie si asociatiilor de IMM-uri, pentru a identifica solutii pentru stimularea initiativelor de economie sociala si pentru dezvoltarea de astfel de structuri sustenabile, care sa raspunda unor nevoi reale existente in contextual socio-economic actual.

In cadrul conferintei are loc si lansarea campaniei de promovare a economiei sociale ce va fi derulata de catre Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa la nivelul national prin intermediul proiectului si care va presupune realizarea mai multor studii si cercetari, organizarea de evenimente si publicarea de ghiduri de bune practici in domeniu. Aceasta campanie de promovare a economiei sociale si a responsabilitatii sociale in general reprezinta continuarea unui demers mai vechi al Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa derulat in cadrul programului „Actionam responsabil!” ce a presupus organizarea mai multor dezbateri pe teme de responsabilitate sociala, concluziile lor regasindu-se in raportul „Responsabilitatea sociala in Romania

Pentru inscrierea la conferinta va rugam sa completati formularul disponibil pe www.crca.ro. Pentru informatii supimentare ne puteti scrie la adresa de e-mail comunicare@crca.ro.