Metodele de diagnostic pentru virusul Covid-19 sunt diverse si adaptate in functie de cerintele fiecarui pacient. Chiar daca exista o serie larga pe piata, gama de teste antigenice rapide joaca un rol important in detectarea virusului din organismul pacientilor. In plus, acestea ofera un mai bun control al epidemiei cu noul coronavirusul.

Cum functioneaza aceste teste antigenice rapide?

Dezvoltarea acestor teste antigenice rapide a pornit de la nevoia unor modalitati eficiente si care sa genereze rezultate de incredere ca modalitate de oprire a respandirii infectiei printre oameni. Astfel, in anul acesta, Comisia Europeana a adoptat oficial recunoasterea si valizarea acestor teste antigenice rapide ca fiind o modalitate excelenta de a valida sau invalida rezultatele pozitive.
teste antigenice rapide
In cadrul laboratoarelor Synlab, aceste teste antigenice rapide sunt disponibile pentru detectarea incarcaturii virale, fiind o metoda rapida de diagnostic care ofera sansa de a recunoaste imediat dupa testare daca pacientul este sau nu este infectat. Atat acesta, cat si altele pun in evidenta prezenta virusului in organism.

Cum se realizeaza un astfel de test?

Asa cum mentionam anterior, realizarea acestuia are ca scop limitarea transmiterii viruslui catre persoanele care intrau in contact cu cei apropiati. Specialistii ne relateaza ca daca sensibilitatea este mare, cei care au fost detectati nu vor scapa, ceea ce inseamna diminuarea riscului de transmitere prin contact direct si luarea imediata a masurilor recomandate de izolare a persoanelor infectate.

Spre deosebire de metoda RT-PCR, acesta masoara valoarea de natura calitativa, adica efectuarea acestuia se recomanda in special pacientilor care au o probabilitate mai mare de a avea o incarcatura virala in organism cu virusul Covid-19. Pentru a se valida sau invalida rezultatul, materialul genetic va fi trimis in laborator pentru verificarea particulelor virale.

Cum se interpreteaza rezultatul?

Avantajele pe care il au aceasta categorie de identificare a ciruslui Covid-19 sunt reprezentate de posbilitatea de a a fi efectuate un numar cat mai mare cu costuri cat mai mici. De asemenea, rezultatul pozitiv nu exclude co-infectia cu alti posibili potentiali agenti care determina raceala comuna.

Aceasta gama functioneaza cel mai bine daca sunt utilizate in primele zile de la aparitia simptomelor. Astfel, nu astepta ca situatia sa se agraveze, ci mergi din timp la unul dintre laboratoarele Synlab pentru a te testa cat mai rapid.