Implanturile dentare oferă multe avantaje și sunt cea mai bună soluție pentru a restabili funcția și estetica dinților. Iată o prezentare generală a avantajelor implanturilor dentare, cu dinți ficși. Spre deosebire de punți sau alte alternative în care dinții sănătoși trebuie să fie măcinați, implanturile dentare au avantajul că dinții adiacenți sunt complet conservați. La rândul său, acest lucru reduce riscul de infecție și carii. Prin urmare, implanturile dentare cu dinți ficși, sunt nu numai solicitante din punct de vedere funcțional, ci mai presus de toate o soluție blândă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Evită pierderea osoasă

Dacă se pierd dinții naturali, de exemplu din cauza unui accident, pierderea osoasă va avea loc în timp din cauza lipsei de stres. Similar cu mușchii care nu mai sunt exersați, osul maxilarului se micșorează și atunci când nu este utilizat. Avantajul implanturilor este că stresează din nou fiziologic osul maxilarului, adică stimulează osul într-un mod similar cu proprii dinți și previn astfel deteriorarea maxilarului și pierderea osoasă.

Previne încărcarea incorectă a dinților

Un alt avantaj al implanturilor dentare cu dinți ficși este acela că acestea protejează maxilarul de încărcări necorespunzătoare. Dinții lipsă și golurile dintre dinți pun mai multă tensiune pe dinții rămași. Dinții, care servesc drept bonturi de punte, trebuie să absoarbă o forță crescută de mestecare, care altfel ar fi distribuită peste toți dinții. O astfel de încărcare grea poate crește riscul pierderii premature a dinților, mai ales dacă țesutul parodontal a slăbit deja din cauza parodontitei.

Păstrare fermă și securitate

Un avantaj deosebit de decisiv al implanturilor dentare este fermitatea și siguranța pe care le oferă pacienților. De exemplu, protezele (existente) pot fi ancorate ferm pe implanturi, ceea ce are avantajul că, pacientului i se scutesc punctele de presiune dureroase.

Durabilitate mare

Un avantaj clar al implanturilor cu dinți ficși este durabilitatea lor. Dacă dentistul / implantologul asigură întotdeauna o bună îngrijire a implantului și o îngrijire profesională de urmărire, implanturile dentare cu dinți ficși au o durată de viață nelimitată.

Mai multă calitate a vieții cu dinți ficși

Pierderea dinților din cauza unui accident sau a unei boli este dureroasă și stresează atât încrederea în sine, cât și psihicul. Calitatea vieții în viața profesională și privată scade. Toate avantajele menționate ale implanturilor au ca rezultat o creștere a calității vieții pacientului. Sunt cea mai sensibilă metodă de tratare a golurilor dentare sau a maxilarului complet fără dinți cât mai blând și estetic posibil. Desigur, nu trebuie să aștepți întotdeauna până la pierderea unui dinte, înainte de a lua în considerare un implant. În cazul parodontitei într-un stadiu avansat, ar trebui să se decidă devreme dacă un dinte care nu merită conservat trebuie îndepărtat pentru a preveni pierderea osoasă.

Inca nu esti convins de aceasta solutie? Citeste mai multe informatii pe https://dentalprivilege.ro/fast-and-fixed-zambet-nou-in-24-de-ore/