Ai nevoie sa faci o investigatie RMN cat mai rapid?

Investigatiile de tipul RMN sunt metode prin care medicii pot diagnostica mult mai usor un pacient, deoarece poate asigura o acuratete mare din punct de vedere al detectarii anomaliilor in compozitia, structura, si functia oricarei zone a corpului. Aceasta este efectuata de regula ca modalitate de diagnostic preoperator sau postoperator.
rmn
De asemenea, RMN reprezinta o metoda imagistica neinvaziva si non-radiationala, iar din moment ce este recomandat de catre medicul specialist, aceasta poate fi repetata.

Exista contraindicatii date?

Pacientii care au echipament medical metalic implantat, precum defibrilator implantabil, stimulator cardiac, implant cohlear, proteza articulara metalica, valva cardiaca artificiala, fragmente sau structuri metalice, nu vei putea sa efectuezi o asemena investigatie, intrucat exista riscul sa ii afecteze datorita acelor produse. Aparatul va fi atras rapid de un magnet puternic. Mai multe despre procedura aici https://clinicaromgermed.ro/rezonanta-magnetica-rmn/

Care sunt obiectele metalice interzise?

  • Implant cu un stimulator cardiac sau un defibrilator;
  • amplasarea de clema vasculara metalica feromagnetica pentru a preveni sangerarea anevrismului;
  • Pompe medicamentoase implantabile sau externe (cum ar fi pompele utilizate pentru administrarea insulinei, analgezice sau chimioterapie);
  • implant cohlear;
  • Catetere cu componente metalice;
  • Gloante sau alte tipuri de fragmente metalice;
  • Exista un corp strain de metal in corp.

In cazul in care pacientul sufera de insuficienta renala, acesta are datoria de a-i spune medicului specialist, intrucat substanta de contrast poate fi uneori contraindicata. De asemenea, daca suferi de diverse alergii, medicul trebuie neaparat informat cu privire la aceste detalii pentru a evita efectele secundare ce pot aparea in momentul in care medicul radiolog utilizeaza substanta de contrast.

Dupa acest pas, va trebuie ca pacientul sa stea nemiscat in timpul examinarii pentru a se obtine o imagine cat se poate de clara. Pacientii cu proteze articulare din titan, din materiale sintetice sau alte materiale compatibile cu campurile magnetice pot fi supusi unui RMN coloanei vertebrale.

Inainte de examinare, asistenta medicala ii va cere pacinetului sa indeparteze toate obiecte metalice de la maini, gat sau alte locuri, deoarece acestea pot fi atrase de un magnet puternic foarte repede. De asemenea, daca pacientul are implanturi dentare, precum stimulatoare cardiace, DIU sau stenturi cardiace, personalul medical trebuie sa fie informat cu privire la acest aspect, deoarece este posibil sa nu functioneze corect dupa RMN.

Programeaza-te acum la una dintre Clinicile Medicale Romgermed pentru o investigatie eficienta!