Implanturile dentare Fast Fixed sunt cele mai bune si, in unele cazuri, singura solutie pentru repararea diferitelor defecte ale dintilor. Implanturile inlocuiesc dintii lipsa, inclusiv radacinile. Acestea sunt implantate in os in locul dintilor lipsa. In procesul de vindecare, osul patrunde in implant, astfel incat la final devine ferm fixat in el. In perioada de vindecare, implantul dentar este acoperit cu gingii pentru a fi protejat de stres in aceasta faza. Cerinta principala este incarcarea minima pe implanturi atat in ​​prima zi, cat si in urmatoarele 2-3 zile. Normele de nutritie trebuie respectate dupa cum urmeaza: 

Reguli generale pentru consum de mancare si bautura 

  • renunta la mancare in primele trei ore; 
  • dupa 3 ore poti manca. Da preferinta mancarii moi si calde (idealesupe calde, iaurturi); 
  • in urmatoarele trei zile, consuma alimente calde si reci, bauturi; 
  • exclude din dieta alimentele iuti si acide; 
  • mestecarea hranei este necesara in partea dentara unde nu exista suturi; 
  • dieta trebuie sa fie variataasigura-te ca alimentele pe care le consumi contin toti nutrientii necesari, in special calciu; 
  • nu bea alcool si nu fuma; 
  • nu este indicat sa bei cafea si ceai negru, este mai bine sa dai preferinta ceaiului din plante sau compotului de fructe; 
  • nu manca alimente solide, bauturi excesiv de reci sau calde; 
  • este important sa bei cat mai multa apa (pana la 1,5-2 litri). 

implant dentar fast fixed

Pot bea alcool dupa un implant Fast Fixed? 

La intrebareaeste posibil sa beau bauturi alcoolice dupa implantare”, raspunsul este categoric NU, deoarece consumul de alcool dupa plasarea implantului, distruge tesutul osos, iar gingiile se vindeca prost; incetineste procesul de vindecare si provoaca inflamatii ale gingiilor, creste riscul de complicatiihematom, inflamatie purulenta, peri-implantita si respingerea implantului. Sunt prescrise antibiotice, ceea ce inseamna ca alcoolul este interzis, iar combinatia poate pune viata in pericol. Pot fi facute actiuni inadecvate si de asemenea, vei fi in imposibilitatea de a efectua igiena, deoarece atunci cand o persoana se afla intr-o stare de ebrietate puternica, nu isi poate controla actiunile. Apetitul creste  si astfel iti  poti deteriora implanturile. Imunitatea ta nu mai functioneaza ca intr-un sistem complet etc. 

Implant dentar Fast Fixed – Avantaje 

Avantajul unui implant dentar Fast Fixed este evident: noii tai dinti vor sta ferm in gura, fara sa se miste atunci cand mananci. Poti fi convins ca noii tai dinti iti vor imbunatati stima de sine si increderea in tine. A avea implanturi nu inseamna ca nu mai ai nevoie de un design protetic. Fast Fixed ajuta la reducerea dimensiunii si vor permite protezarii sa para mai naturala. Cu Fast Fixed nu vei observa diferenta, deoarece vor fi mai functionali si mai estetici. Noii tai dinti vor arata ca si dintii naturali. Faptul ca proteza este bine fixata in loc, inseamna ca poti mesteca si gusta totul mai eficient. Nu vei simti prezenta protezei cand vorbesti si vei putea sa razi cu tot sufletul. Deoarece implantul este acoperit cu gingii, acesta este protejat de sarcina daunatoare in perioada de vindecare, putand sa se integreze fara interferente. 

 Daca vrei sa aflii mai multe informatii despre acest sistem, te invit sa accesezi link-ul urmator!