Escarele sunt leziuni ale pielii care apar ca urmare a exercitarii unei presiuni asupra unei zone a corpului care deterioreaza pielea in acea zona. Cele mai frecvente zone in care apar escarele sunt zona feselor, a soldurilor, mijlocului, gambelor si calcaielor. Presiunea aplicata asupra acestor parti ale corpului reduce circulatia sanguina, pielea se deterioreaza, favorizand aparitia escarelor. Escarele mai pot fi intalnite si sub alte denumiri precum rani de presiune, escare de decubit, ulcere de decubit, ulcere de presiune.

Escarele apar cu precadere la persoanele care, din cauza unor afectiuni locomotorii, sunt imobilizate la pat sau sunt nevoite sa stea in aceeasi pozitie perioade indelungate de timp. Exista, insa, si alti factori care pot contribui la aparitia escarelor de decubit, cum ar fi: pierderea in greutate, frecarea pielii, tratamentul medicamentos, chimioterapia, deshidratarea, pielea umeda datorita transpiratiei, bolile cronice. Oricare ar fi factorul declansator al acestor escare, este mai usor sa le prevenim decat sa le tratam, de aceea este bine sa folosim produse antiescare, care pot imbunatati considerabil viata persoanei imobilizate la pat sau care se afla intr-un scaun cu rotile.

Exista mai multe tipuri de produse antiescare care ofera sprijinul necesar pentru o viata confortabila, indiferent de afectiunea de care suferiti, cum ar fi: saltele antiescare, perne antiescare, pansamente antiescare, bandaj antiinflamator. Toate acestea contribuie la o mai buna circulatie a sangelui, prevenind aparitia ulcerelor de presiune.

Saltelele antiescare sunt produse confectionate din materiale de cea mai buna calitate, impiedicand frecarea si presiunea exercitata asupra pielii. Salteaua antiescare este extrem de confortabila pentru persoanele imobilizate la pat sau in scaun cu rotile. Avantajul acestui tip de saltea este ca poate fi asezata atat pe pat cat si pe scaunul cu rotile sau fotoliu, utilizatorul putand schimba pozitia in care sta ori de cate ori doreste, eliberand astfel corpul de presiunea exercitata asupra lui. Salteaua antiescare este un produs ortopedic indispensabil persoanelor imobilizate timp indelungat, ajutand foarte mult in ingrijirea si recuperarea bolnavului la domiciliu.

Pernele antiescare sunt alte produse ortopedice de un real ajutor pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii sau care sunt imobilizate total sau partial. De asemenea este destinata si persoanelor cu probleme la coloana vertebrala, ajutand la mentinerea unei pozitii corecte si ameliorand durerile de spate. Pernele antiescare contribuie la scaderea substantiala a pericolului de aparitie a escarelor. La fel ca si salteaua, perna medicala poate fi folosita in pat si in scaunul cu rotile.

Un rol important in prevenirea si tratarea escarelor il au si pansamentele antiescare, care ajuta la curatarea ranilor si contribuie la pastrarea tesutului sanatos si la inchiderea plagii. Bandajul antiinflamator este un bandaj folosit pentru tratarea inflamatiilor musculare, tendoanelor si a ligamentelor precum si a contuziilor. Bandajul antiinflamator este usor de aplicat si prezinta avantajul de a fi reutilizat. Acesta contine o solutie de racire ce calmeaza rapid zona afectata si reduce inflamatia. Atat pansamentele antiescare cat si bandajele antiinflamatoare ofera confort si o ameliorare a durerilor.

Primul semn al aparitiei escarelor este invinetirea si inrosirea pielii. Daca nu se iau rapid masuri, pielea incepe sa se deterioreze, conducand la aparitia ranilor deschise, care sunt mult mai dificil de tratat. Produsele antiescare impreuna cu o serie de masuri complementare precum: o igiena corporala adecvata, schimbarea pozitiei bolnavului la fiecare 2 ore, lenjerii de pat care sa absoarba umezeala, o alimentatie bogata in vitamine si o hidratare corecta, ofera bolnavului confort si o recuperare fizica rapida.

In sprijinul sanatatii dumneavoastra s-a deschis magazinul online www.sistemeortopedice.ro care va pune la dispozitie o serie de produse ortopedice de calitate, ce pot contribui la un stil de viata sanatos si confortabil. Ne gasiti si la centrul firmei Toda International SRL, situat in Bucuresti, Str. Dumitru Zosima nr. 93, Sector 1, Bucuresti sau la numerele de telefon 0733.691.472, 0722.556.364, 021.528.03.98, 021.528.03.99.

De sistemeortopedice

Produsele comercializate de Sisteme Ortopedice se adreseaza persoanelor cu handicap locomotor, temporar sau permanent, in acest mod ne propunem sa marim gradul de independenta al acestora.