Visatul cu ochii deschisi este neglijat si reprezinta un aspect care nu este luat in considerare in studiul viselor. Exista o lipsa de importanta acordata continutului viselor din timpul zilei. Sunt privite ca fiind ganduri trecatoare si ratacite. Totusi, intelesurile simbolurilor viselor tale din timpul noptii se aplica de asemenea si viselor tale din timpul zilei. Continutul viselor tale din timpul zilei te poate ajuta sa intelegi sentimentele tale reale si sa-ti atingi telurile.

Visatul cu ochii deschisi are loc atunci cand esti treaz pe jumatate. Reprezinta imaginarea sau amintirea spontana a diverselor imagini sau experiente din trecut sau viitor. Iti permiti imaginatiei sa fuga de tine. Atunci cand visezi cu ochii deschisi, accesezi partea dreapta a creierului, care reprezinta latura creativa si feminina a personalitatii tale.

Lucruri stiute despre visatul cu ochii deschisi

Visele cu ochii deschisi sunt vazute de obicei ca fiind fantasme ridicole sau ganduri pline de sperante. De fapt, chiar faptul ca iti faci griji cu privire la unele lucruri poate if considerat ca o forma de visat cu ochii deschisi deoarece atunci cand o faci, vizualizezi un rezultat nedorit sau negativ al unei situatii. Incearca sa vizualizezi un rezultat pozitiv al grijii tale deoarece aceste vise se pot adeveri involuntar prin intermediul repetitiei mentale.

Totusi, poti folosi aceste vise ca o metoda in avantajul tau, de a face ca lucruri pozitive sa aiba loc. Poti utiliza visele din timpul zilei ca o tehnica de a vizualiza ceea ce doresti si speri sa se intample. Se spune ca multi atleti, muzicieni si oameni de afaceri folosesc aceste vise pentru a avea o imagine a succesului. Anticipeaza sau isi imagineaza saritura perfecta, afacerea incheiata sau un single de succes.

Visatul cu ochii deschisi pozitiv este sanatos. Are rolul unei escapade temporare din fata cererilor realitatii. Este de asemenea o metoda foarte buna de a elibera frustrarile acumulate fara activitate fizica. Este o modalitate de a lasa lumea reala in urma si de a te gandi la ce ar fi putut sau ce ar fi trebuit sa aiba loc. Te elibereaza de stres, iti imbunatateste dispozitia, incurajeaza creativitatea si reimprospateaza mintea, corpul si spiritul.