Suntem întrebați adeseori de la câte luni se poate pune bebelușul în marsupiu. Ei bine, în marsupiile Boba, bebelușul se poate purta de la naștere. Ba chiar e indicat să-l purtăm de la naștere.

De ce ar trebui să purtăm bebelușii de la naștere?

Din punct de vedere fizic ei se dezvoltă optim când sunt purtați. Coloana lor vertebrală, șoldurile, chiar și sistemul digestiv și urechea internă – toate sunt construite pentru a se dezvolta optim când bebelușul e ținut la verticală lipit de părinte.

Dar nu doar fizic. Și emoțional, psihologic, copiii noștri se nasc ”prematur”. Doar așa ne-am dezvoltat creierul mare, cu compromisul de a fi purtați în brațe în ultima parte a gestației noastre. Așa numitul trimestrul 4, exterogestațiaDar această exterogestație este necesară pentru completarea dezvoltării.

Vă puteți purta bebelușii în wrap fără nicio grijă din prima clipă, chiar dacă sunt prematuri. În marsupii de obicei ne întrebăm dacă nu cumva le dăunăm. Pentru că pe vremuri marsupiile erau înguste între picioare, ceea ce într-adevăr putea fi dăunător. Picioarele le atârnau și acest lucru se răsfrângea asupra dezvoltării șoldurilor. Marsupiile Boba au certificarea că previn displazia de șold:

Marsupiile Boba 4G și Boba 4GS au o mică pernă care ridică bebelușul mai sus în marsupiu și îi permite o poziție ergonomică. Marsupiile Boba X merg și mai departe. Ele fac potrivirea marsupiului pe bebeluș perfectă mereu, prin reglarea pe orizontală și pe verticală să fie exact cât avem nevoie, la milimetru.