Astazi, 14 ianuarie 2015, primele 40 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile de la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov (comunele Gruiu, Vidra, Clinceni) au inceput primele cursuri de formare in domeniul antreprenoriatului social, organizat in cadrul proiectului SOCEC.NET – reteaua economiei sociale (cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013). In cadrul programului de formare organizat de catre Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia „Laboratorul de solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” vor fi selectate acele persoane care doresc infiintarea de structuri independente de economie sociala (SES-uri).

Programul de formare are ca obiectiv intelegerea notiunilor de baza in ceea ce priveste antreprenoriatul social, dezvoltarea competentelor, a cunostintelor si a stimei de sine pentru persoanele vulnerabile. Astfel, in cadrul programului vor fi abordate teme, precum: initierea afacerilor, managementul afacerilor, management financiar, marketing, vanzari, economie sociala, particularitatile structurilor economice sociale, aspectele legale privind infiintarea SES.

In continuare, se mai pot face inscrieri la programul de formare organizat in cadrul proiectului. Persoanele interesate sunt invitate sa consulte site-ul www.cjilfov.ro pentru mai multe informatii referitoare la procedura de selectie si la modalitatea de inscriere.

Persoanele eligibile pentru participarea la programul de formare:

 • Sunt interesate de domeniu si sunt interesate sa lucreze intr-unul dintre domeniile pentru care se vor infiinta posturi la nivelul structurii de economie sociala;
 • Apartin grupurilor vulnerabile vizate prin intermediul programului:
  • persoane de etnie roma;
  • persoane care au parasit timpuriu scoala;
  • familii monoparentale
  • tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului
 • Nu au un loc de munca;