Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante centre comerciale și economice din țară. Sectorul imobiliar este în continuă dezvoltare, chiar dacă a avut de suferit de pe urma crizei.

Prețurile mult supraestimate înainte de 2008 și accesibile în momentul de față. Dacă înainte de venirea crizei nu existau atâtea oferte câți cumpărărtori erau interesați în momentul de față aceștia sunt în număr mai mic iar pretențiile lor sunt mult mai exigente privind achiziția de apartamente Cluj.

În Cluj Napoca există în continuare multe construcții noi în plină desfășurare, dar ceea ce putem afirma e că se vând un număr tot mai mare de apartamente vechi. Motivele sunt probabil localizarea mult mai bună, pentru că diferența de preț între apartamentele noi și cele vechi nu este atât de smnificativă. Apartamentele noi se construiesc la periferia cartierelor dar totuși n zone bune care prezintă interes pentru cei investitori.

Unul dintre bine cunoscutele motive pentru care piața imobiliară este în plină dezvoltare în Cluj fiind numărul foarte mare de studenți care urmează cursurile Universităților din Cluj Napoca. Mulți dintre aceștia decid să rămâna în oraș după terminare facultății. Și ei investesc în apartamente Cluj.

Creditul Prima Casă este și el unul dintre motivele pentru care apartamente se vând în continuare și pe perioada crizei. Acest program a oferit posibilitatea de a deține o proprietate chiar și celor care nu au venituri foarte mari. Avansul pentru credit este destul de mic, iar dobânzile și ratele lunare reprezintă cel mai mare atuu al acestui program.

Apartamente 2 camere Cluj sunt cele care prezintă cel mai mare interes pentru cumpărătorii clujeni. Pe locul al doilea se situază cele cu o cameră și garsonierele iar pe locul trei sunt situate cele cu 3 și 4 camere.

Cartierele pot fi și ele clasate astfel, Mărăști reprezintă unul dintre cele mai bune cartiere pentru investiție fiind situat în apropierea multor puncte de interes precum Iulius Mall și Facultatea de Științe Economice. Vechiul și cunoscutul cartier Mănăștur este o locație care prezintă interes pentru cumpărători, apartamentele fiind spațioase la prețuri accesibile.

Una dintre cele mai căutate zone este comuna Florești, în apropierea Clujului la o distanță de 5 km de centrul orașului. Aici există adevărate complexe de construcții noi, iar realitatea este că prețurile sunt la jumătate față de cele practicate în oraș.

Mai există și alte cartiere precum Zorilor, Gheorgheni, Grigorescu unde se găsesc apartamente Cluj dar prețurile sunt destul de ridicate. Aceste zone sunt destul de liniștite și sunt foarte bine poziționate.

Cluj Napoca este un oraș puternic din punct de vedere imobiliar. Dispune de numeroase oferte atât de vânzare, de cumpărare cât și de închiriere. Este important ca un consilier imobiliar să vă ghideze dacă sunteți interesați de achiziția unui apartament în Cluj Napoca, ei având experianța necesară.