Soluția ideală pentru cei care un buget pentru chirie Cluj mai mic, este să închirieze un apartament împreună cu mai mulți colegi. Astfel chiria se împarte și prețul devine acceptabil pentru fiecare dintre ei.

Nu întotdeauna este ușor să conviețuiești cu cineva sub același acoperiș chair dacă vorbim de prieteni. De multe ori apar neînțelegeri care duc la certuri complicate.
Iată câteva sfaturi pentru aputea conviețui mai ușor cu cineva:

Respectă-i pe cei din jurul tău

Dacă intenționați să primiți vizite, este normal să vă anunțați colegii de apartament. Indiferent dacă dispuneți de propria cameră, este posibil ca cei din apartament să fie deranjați de vizită. Musafirii petrec timp și în restul casei, baie, bucătărie, etc.

Responsabilități bine împărțite

De cele mai multe ori, conflictele sunt iscate deoarece nimeni nu își cunoaște resposabilitățile. Este bine să stabiliți cine plătește chiria, cine plătește cheltuielile. Dacă toate aceste lucruri sunt stabilite de la început și fiecare le respectă veși avea un motiv în minus care să creeze conflicte.

Regulament general

Fiecare persoană are anumite obiceiuri care sunt mai puțin plăcute. Este bine să discutați sincer care sunt limitele pe care trebuie să le respectați. Discuțiile sincere duc la rezolvarea celor mai multe dintre probleme atunci cînd mai multe persoane conviețuiesc sub același acoperiș.

Cheltuielile casei se impart

Indiferent că este vorba de facturi, de de bani pentru întreținere a unui apartament cu 2 camere, toate aceste cheltuieli trebuie împărțite în mod egal. De obicei dacă există în apartament o persoană care nu este calculată și nu achită la timp cheltuielile vor exista motive de ceartă și conflicte.

Curățenia

Curățenia nu intră în datoria unei singure persoane, astfel că această sarcină trebuie să aparțină tuturor celor care locuiesc în apartament. Satbiliți o zi în care să faceți curățenie, o zi în care toți aveți timp liber și vă puteți ocupa de întreținerea casei.
Acestea sunt câteva reguli pe care dacă cei care locuiesc în același imobil nu le respectă, vor duce la conflicte.
Este bine ca fiecare dintre chiriași să își cunoască drepturile și obligațiile, să îl respecte pe cel de lânga el și să nu ia decizii fără a-i consulta pe ceialalți.