apartamente-de-vanzare-cluj (2)

Piața imobiliară a cunoscut atât perioade mai bune cât și perioade nu foarte favorabile. În anul 2008 sectorul imobiliar cunoștea un așa numit „boom”, prețuri la apartamente de vânzare Cluj mult prea ridicate. Această periodă a fost cea mai profitabilă pentru investitorii care achiziționau apartamente și în cel mai scurt timp le revindeau, tranzacțiile aducându-le profituri considerabile.

De atunci până în prezent sectorul imobiliar a cunoscut un declin semnificativ de aproximativ 50%. Prețul mediu pe metru pătrat se vinde cu 940 de Euro, iar în 2008 un metro pătrat ajungea și până la 2500 de Euro.

Cele mai afectate apartamente în Cluj Napoca au fost apartamentele vechi și cele situate la cele mai înalte etaje. Apartamentele de vânzare mari care dispun de numeroși metri pătrați utili se vând destul de dificil, valoarea prețului de vânzare fiind una mare chiar dacă prețul pe metru pătrat este mic.

Terenurile pentru construcții au suferit și ele un mare declin, investitorii refuzând să mai facă astfel de achiziții în contextual economic actual. Ceea ce s-a observant în ultima perioadă a fost faptul că terenurile agricole nu au fost afectate de criză. Unul dintre motivele pentru care acestea nu au fost afectate de criză după spusele specialiștilor, a fost prețul mai mic ân comparație cu alte țări din Europa.

În ceea ce privesc investițiile în imobiliare Cluj, e bine de știut că centrul Transilvaniei rămâne unul dintre orașele care a reușit să își revină după declin. În momentul de față prețurile apartamentelor de vânzare sunt destul de stabile. Este clar că nu va mai exista o perioadă de boom, o creștere atât de mare ca înainte de 2008, dar investițiile în imobiliare sunt o alegere destul de bună, piața fiind stabilă.

Clujul este unul dintre cele mai mari centre economice și universitare din țară, astfel inclusive terenurile pentru construcții sunt la mare căutare. Orașul este în continuă dezvoltare, numărul de studenți care nu se mai întorc în orașele natale fiind unul semnificativ.
Astfel, construcții noi apar la tot pasul și apartamentele se vând. Este un oraș profitabil pentru cei care iși doresc să investească, și o pot face fără rețineri deoarece piața imobiliară este destul de stabilă.