Pretul de cumparare de apartamente noi de la malul Marii Negre este in continua scadere, se arata intr-un studiu efectuat pe evolutia sectorului imobiliar in ultimii sase ani. Constanta se afla in primele trei locuri in privinta reducerii masive a pretului la locuinte noi de cumparat, fiind devansata doar de Capitala si Brasov.

 Apartamente noi la jumatate de pret

Fata de perioada boom-ului imobiliar din 2008, pretul locuintelor noi de cumparat din Constanta a scazut cu 50%. In medie, pretul unei locuinte cu o camera din orasul de la malul marii inregistreaza o valoare de aproximativ 29.000 euro, al unui apartament nou de doua camere atinge suma de 53.000 euro, in timp ce pentru trei camere, pretul ajunge la 84.000 euro. Astfel, media pretului cerut pe metru patrat construit in ansamblurile imobiliare cu apartamente noi se cifreaza in jurul sumei de 890 euro.

Apartamente noi, finisaje mai putine

Avantul dezvoltatorilor imobiliari prezenti in orasele de la malul marii nu a fost stavilit, in ciuda reculului important inregistrat de piata. Ce-i drept si constructorii se arata mai rezervati in efectuarea unor finisaje complexe la apartamentele noi puse in vanzare in ultima perioada. Astfel, fata de dotarile incluse in ofertele de acum sase ani- finisaje de lux, gresie calitate superioara etc- finisajele apartamentelor noi puse in vanzare in Constanta in aceasta perioada sunt limitate: ferestre geam termopan, usi metalice si izolatie termica exterioara.

Este evident ca apartamentele noi de lux sunt mai scumpe (in unele situatii cu mult mai scumpe)

Sigur, un segment cu dotari complete este mentinut pentru clientii care cauta din prima finisaje de calitate in apartamentele noi puse la vanzare. Finisaje include usi de interior din Italia, aparate de aer conditionat in fiecare camera a locuintei, instalatie de incalzire individuala, usi metalice antiefractie, balustrade de inox la terase si obiecte sanitare de calitate superioara in bai si bucatarii.

Preturile sunt insa sensibil mai mari fata de media inregistrata in Constanta. Astfel, in complexul rezidential de langa Tomis Mall, pretul apartamentelor noi de trei camere este de 96.500 euro, al apartamentelor noi de doua camere ajunge la 81.460 de euro, in timp ce o grasoniera noua se vinde cu 54.910 euro.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.