Principalela problemă atunci când vine vorba de chirie Cluj, este dată de bugetul care nu a fost clar calculat și de cele mai multe ori supraestimat. Astfel, apar problemele financiare, cei mai mulți chiriași fie rămân restanți cu cheltuielile sau se află în incapabilitate de a-și plăti chiria lunară.

Stabilirea bugetului este un lucru foarte important, iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmați:

Bazați-vă pe realitate
Ca și în cazul unui credit bancar care nu ar trebui să depășească o treime din veniturile familiei și în cazul chiriei se aplică aceeași regulă. Nu vă bazați pe câștiguri potențiale, calculați exact veniturile pe care le aveți în prezent. Dacă bugetul nu vă permite să locuiți singur într-un apartament în Cluj Napoca, cea mai bună variantă este să împărțiți locuința cu o persoana sau chiar puteți opta pentru un coleg sau colegă de cameră.

Există și alte cheltuieli!
După ce a-ți stabilit un buget exact pentru chirie, este bine să aveți în vedere și celelalte cheltuieli. Există o mulțime de alte cheltuieli: cele de întreținere( electrica, cablu tv, internet) mâncare, ieșiri, transport, etc. Toate aceste cheltuieli diferă în funcție de apartament. Un apartament cu 3 camere Cluj va avea costuri de întreținere mai mari, mai ales pe timpul iernii. Luați în calcul și acest lucru, faptul că facturile și costurile din timpul verii nu sunt aceleași cu cele din perioada iernii.

Economiile sunt importante
Coturile de întreținere și vorbim aici de cele de zi cu zi , sunt de multe ori mari și nu mai permit multor persoane să facă economii. Fiecare dintre noi necesită anumite ieșiri, vacanțe mai scumpe sau mai puțin scumpe. Veți putea avea parte de aceste lucruri doar dacă faceți economii. De asemnea multe persoane preferă să locuiască în chirie o perioadă iar apoi își doresc să investească într-un apartament Cluj. Chiar dacă economiile sunt mici, este bine ca fiecare să dispună de o rezervă de bani.

O chirie cluj implică multe cheltuieli, de cele mai multe ori cea mai potrivită variantă este să împărțiți cheltuielile cu un coleg de cameră sau apartament. Este dificil să locuiești sub același acoperiș cu mai multe persoane, dar dacă există regului bine stabilite și acestea se respectă totul poate decurge perfect.