Modificarile bruste de alimentatie de la un sezon la altul si dietele drastice nu fac decat sa dea organismul peste cap. Odata cu disconfortul instalata din pricina restrictiilor alimentare se instaleaza si starile de frustrare si anxietate produse de modificare obiceiurilor alimentare.

Nu renunta┬ála o cafea proaspat prajita… Un lucru este cert, daca pastrezi tabieturile care te bine dispun poti trece mai usor peste aceste momente dificile, iar avantajele sunt multiple pentru ca cafeaua imbunatateste starea de santate fizica si psihica.

Cafeaua este considerata un super aliment, care consumata cu moderatie, sustine buna functionarea a organismului. Pe langa senzatia de bine oferita de gustul placut de cafea proaspat prajita, fiecare ceasca aduce  si numeroase beneficii pentru trup si suflet. In randurile urmatoare vom descoperi care sunt efectele pozitive ale acestei bauturi parfumate.Cafea prajita

O cafea buna este bogata in vitamine si antioxidanti

Potrivit doctorului John Douillard, unul dintre cei mai respectati medici in nutritie, boabele de cafea proaspat prajita, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti care imbunatatesc functiile organismului si incetinesc procesul de imbatranire.  Conform acestuia, in micile boabe se gasesc aproximativ 1.000 de elemente si compusi care ofera numeroase beneficii creierului, organelor ce formeaza aparatul digestiv,  aparatului circulator si chiar asupra pielii.

Fiecare ceasca obtinuta din cafea proaspat prajita inseamna in fapt un pic de placere, o doza ridicata de energie si un buchet de compusi cu proprietati deosebite.

Efectele benefice ale cafelei naturale proaspat prajita

Trebuie mentionat ca pentru a te bucura de efectele beneficie ale cafelei, este important sa alegi doar sortimente naturale, fara adaosuri de coloranti, potentiatori de gust sau chimicale. Dealtfel este bine sa stii faptul ca efectele benefice sunt mai puternice daca cafeaua este consumata in primele doua luni dupa prajire, de aceea este  important sa te aprovizionezi din surse de incredere. Anumite magazine, care isi respecta clientii comercializeaza doar boabe de cafea proaspat prajita de origine controlata. Contego Cafee este unul dintre buticurile exclusiviste care ofera spere comercializare doar cafea naturala, provenita din tarile celebre pentru recoltele calitative.

Boabele de cafea proaspat prajite provenite din Guatemala, Brazilia si Nepal, permite prepararea unor bauturi cu gust mai intens si mai aromat, insa imbunatatesc si activitatea functiilor hepatice. Studiile realizate de institutiile de nutritie din SUA au demonstrat ca consumul moderat de cafea, previne dezvoltarea unor afectiuni ale ficatului pecum insuficienta hepatica sau ciroza. Favorizeaza eliminarea toxinelor de la nivelul acestui organ si ii normalizeaza activitatea.

Cafea proaspat prajita Ethiopia Wild si sortimentul cafea proaspat prajita Costa Raca Tarrazu San Rafael au efecte deosebite asupra activitatii cerebrale. Stimuleaza formarea sinapselor neuronale si imbunatatesc capacitatile cognitive si concentrarea. Fiecare ceasca este o doza de energie pentru sistemul nervos, inlatura starile de anxietate si previne instalarea depresiei.

Sortimentul de cafea proaspat prajita Malawi AB Pamwamba este o susa bogata de antioxidanti ca ajuta la detoxifierea organismului. In fiecare ceasca se gasesc compusi care intensifica arderile celulare si schimburile de gaze, iar aceste reactii sunt importante pentru ca reduc activitatea nociva a poluarii.

Beneficiile boabelor de cafea sunt usor simtite in intensificarea activitatii digestive si a tranzitului intestinal, deci ceasca zilnica de cafea este un obicei sanatos care te ajuta sa mentii greutatea corporala.