Hota de aragaz functioneaza din greu pentru a te scapa de mirosurile nedorite ale gatitului si pentru a mentine bucataria mirosind proaspat. Nu este de mirare atunci ca uneori are nevoie de putina grija si atentie pentru a te asigura ca functioneaza cat mai bine. Acest mic ghid iti va spune exact ce trebuie sa faci pentru a curata hota si filtrele sale.

Curatarea sau inlocuirea filtrului

a incepem cu filtrele. Toate hotele au un filtru metalic de grasime, care capteaza particule de grasime emanate de vasele de pe aragaz. Daca hota se bazeaza pe recirculare pentru a reimprospata aerul din bucatarie, va avea si un filtru de carbon.

Grasimea se va acumula pe filtrele metalice si acest lucru nu este doar inestetic, dar poate provoca mirosuri neplacute. Incearca sa le cureti o data la una sau doua luni. Daca prajesti des, va trebui sa le cureti mai regulat.

Pentru a face acest lucru, asigura-te ca hota este oprita, apoi scoate filtrele folosind zavorul de eliberare. Hota ta ar putea avea un singur panou de filtrare sau poate avea mai multe panouri. Pe hotele moderne aceste panouri sunt in siguranta in masina de spalat vase.

Pur si simplu introdu-le in masina de spalat vase si pune-le la un program normal. Daca nu ai o masina de spalat vase, inmoaie panourile in apa clocotita cu un detergent pentru a inmuia grasimea, apoi freasca si clateste.

Daca hota are filtre de carbon, acestea vor fi amplasate in spatele filtrelor metalice. Cu toate acestea, acestea nu sunt lavabile si vor trebui inlocuite la fiecare trei pana la sase luni. Daca nu esti sigur cum sa faci acest lucru, arunca o privire la manualul de utilizare a hotei.

Hota emag
Hota: emag

Curatarea interiorului

In timp ce aceste filtre se spala in masina de spalat vase sau se inmoaie, asigura-te ca nu exista obstacole in spatiile filtrului. Grasimea si murdaria se pot infiltra in timp, asa ca prin urmare foloseste un burete si un produs de curatare neabraziv pentru a sterge suprafetele interioare ale hotei.

Dupa ce filtrele sunt curate si uscate, le poti pune la loc.

Curatarea exterioara

In ceea ce priveste hota in sine, pastrarea curata inseamna pur si simplu sa o stergi dupa fiecare utilizare. O carpa moale sau un burete cu detergent neabraziv sunt cea mai buna modalitate de a mentine curatate suprafetele inferioare si superioare ale hotei. La final foloseste o carpa uscata pentru a sterge din nou suprafetele pentru a preveni semnele lasate de apa.

S-ar putea sa nu fie cea mai draguta treaba din lume, dar sa ai grija de hota ta va insemna ca ea va face cea mai buna treaba atunci cand vine vorba de mentinerea aerului din bucatarie proaspat si frumos mirositor.