Moda este ceva ce oamenii fie iubesc, fie urasc. De-a lungul timpului, stilurile de moda au venit si au plecat, dar multe din ele se reintorc in atentie dupa cativa ani. Unele persoane nu sunt deloc interesate sa se alinieze trendurilor in moda, in timp ce altele acorda o atentie deosebita acestui aspect. Indiferent daca va place sau nu moda, cu certitudine va veti bucura sa aflati cateva lucruri foarte interesante despre haine in trend

 1. In SUA, fiecare persoane detine in medie sapte perechi de blugi. Asta inseamna cate una pentru fiecare zi a saptamanii!
 2. Barbatii au purtat pantaloni scurt de zeci de ani, dar femeilor le-a fost permit acest lucru in public doar dupa Al Doilea Razboi Mondial. Unul din principalele motive pentru care s-a intamplat acest lucru a fost faptul ca materialul devenise mai scump. De aceea, practic pantalonii scurti au devenit mai rentabili decat cei lungi sau decat fustele.
 3. Tricoul este unul din cele mai populare articole din lume si circa doua miliarde de tricouri sunt vandute in fiecare an.
 4. Din punct de vedere istoric, hainele purpurii erau purtate doar de catre magistrati, imparati sau aristrocrati de la Roma, Italia.
 5. Mii de reviste de moda sunt vandute in fiecare an, dar prima revista de moda a fost vanduta in Germania in anul 1586.
 6. In timp ce multe lucruri se scumpesc, imbracamintea este in scadere. Din 1992, pretul articolelor vestimentare a scazut cu 8.5%.
 7. In 1907 o femeie a fost arestata pe o plaja din Boston pentru ca purta un costul de baie dintr-o singura piesa.
 8. Inventatorul incuietorii sutienului a fost de fapt Mark Twain/ autorul seriei Tom Sawyer.
 9. Blugii Levi reprezinta unul din cele mai populare branduri de blugi. Desi acum sunt foarte ieftini, prima pereche a fost vanduta pentru praf de aur in valoare de 6 dolari in anul 1853.
 10. Tocurile inalte nu reprezinta o moda noua. In secolul al XVIII -lea ele erau la moda chiar si pentru copii.
 11. Primul proiect de creatie al designerului Michael Kors a fost rochia de mireasa a mamei sale. Avea 5 ani pe atunci.
 12. “Little Black Dress” a fost comparata cu masina Ford in 1926, pentru ca era foarte practica si simpla.
 13. Multe companii incearca azi sa devina cat mai ecologice cu putinta, dar gentile Stella Mc Cartney au inregistrat o noutate in acest domeniu fiind confectionate din porumb.

Cu adevarat moda este fascinanta pentru toata lumea.