În vreme de pandemie sunt multe ONG-uri care vin cu soluţii creative în sprijinul nostru, cei afectaţi. Asociaţia Clubul Sportiv Kyodai este unul dintre acei supereroi care îşi fac bucăţica lor din treabă. Cea la care se pricep mai bine: “3, 2, 1…Stai! #staiacasa şi fă #sportincasa!”.

Asociaţia Clubul Sportiv Kyodai, cu ajutorul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, vine să combată efectele psihologice şi medicale ale izolării sociale.

“#staiacasa #sportincasa” este un proiect ce constă într-o serie de antrenamente online de kickboxing şi condiţionare fizică, fiind gratuite pentru publicul larg. Începând cu 13 aprilie, în fiecare luni, miercuri şi vineri, toți doritorii pot participa la antrenamentele de la ora 20:00, live pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Kyodai.

“Prevenirea răspândirii virusului este o măsură necesară. Există oameni care se luptă pentru viața lor și medici care își riscă viața pentru ei. Este datoria noastră să rămânem în casă. E important, de asemenea, să prevenim şi efectele secundare ale izolării sociale. Activitatea fizică este strâns legată de bunăstarea mentală, iar lipsa ei poate duce la alte probleme medicale cum ar fi durerile de spate şi obezitatea. Mi-aş dori ca după pandemie să ieşim cu toţii din case, mai sănătoşi şi binedispuşi.” a declarat Vladimir Gologan, Project Manager al proiectului.

În cadrul proiectului vor fi susţinute antrenamente online, live ce constă în: pregătirea organismului pentru efort (încălzire), exerciţii de stretching şi de postură, condiţionare fizică şi kickboxing. Antrenamentele au o intensitate şi o complexitate uşoară spre medie şi vor putea fi făcute individual sau în familie. Ele nu necesită echipament specific şi pot fi executate într-un spaţiu restrâns, în interiorul locuinţei.

Kyodai, asociația sportivă care a creat “#staiacasa #sportincasa”, a fost înființată în 2016 de către o echipă de antrenori tineri și pasionați pentru a desfășura activități în mai multe discipline sportive. Numele “Kyodai” care în limba japoneză înseamnă “frați”, sprijină incluziunea socială. Organizația promovează sănătatea prin sport, atât cea fizică, cât și cea mentală, onoarea, respectul și curajul către toate categoriile de oameni, incluzând, dar fără a se limita la: copii, tineri, adulți, persoane cu nevoi speciale și persoane ce provin din medii etnico-culturale diferite. De asemenea, Kyodai ajută persoanele care au nevoie de recuperare după accidentări și susține oameni care doresc să facă sport de agrement.

„#staiacasa #sportincasa” este un proiect finanțat prin programul Start ONG lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.