Cu toate ca acum avem la dispozitie boardgames, jocuri video, si o multime de alte metode de a ne relaxa, fotbalul de masa nu a scazut niciodata in popularitate. Asta deoarece este un sport foarte flexibil: poate fi jucat acasa sau in oras, cu prietenii, familia, sau colegii de munca, in orice anotimp, si independent de ultimele tehnologii costisitoare (specifica jocurilor video, spre exemplu). De asemenea, acest joc are nenumarate avantaje atat pentru copii cat si pentru adulti, printre care:

– stimuleaza spiritul de competitie
– promoveaza spiritul de echipa, cooperarea si respectul pentru ceilalti
– incurajeaza socializarea
– este energizant si distractiv
– stimuleaza invatarea.

Prin urmare, daca si tu faci parte din categoria celor care vor sa se bucure mai des de fotbalul de masa, iata la ce aspecte sa fii atent astfel incat sa iei o decizie smart atunci cand vrei sa alegi masa de fotbal potrivita pentru tine:

1. Dimensiunea mesei

Mesele de foosball de dimensiuni mai reduse sunt potrivite, de obicei, pentru copii intre 6 si 14 ani. Pe de alta parte, o masa mai mica poate fi folosita si de adulti, fara probleme, mai ales daca nu ai mult spatiu la dispozitie. De asemenea, cu putina grija la impachetare, o poti lua cu tine chiar si in vacanta.

Mesele de dimensiuni mai mari au alte avantaje: sunt mai robuste, mai stabile si mai rezistente la jocuri mai agresive. Daca iei acest sport in serios, este recomandat sa iti achizitionezi o masa de fotbal mai mare. Chiar daca costurile sunt mai ridicate, te vei bucura de ea multi ani de acum inainte.

2. Spatiul

Asa cum mentionam mai sus, un aspect important caruia sa ii dai atentie este spatiul disponibil pentru amplasarea mesei. Masoara bine acest spatiu si informeaza-te asupra dimensiunilor mesei dorite inainte de a o achizitiona. Ai grija, de asemenea, sa te asiguri ca ai suficient loc sa te misti in jurul mesei, si ca nu este expusa la intemperii, si nici la lumina directa a soarelui pentru perioade indelungate.

3. Materiale si constructie

De obicei, un pret mai mare va indica si materiale de o calitate superioara. Daca bugetul iti permite, orienteaza-te catre o masa din lemn masiv sau MDF combinat cu lemn masiv, pentru ca acestea sunt foarte rezistente. Este de retinut faptul ca nu sunt concepute pentru a fi mutate des deci locul pentru amplasare trebuie sa fie ales cu grija.

O masa cu montare pe blat, realizata adesea din plastic, va fi mai usoara si mai ieftina, si este mai potrivita incepatorilor. Daca nu esti sigur ca iti place acest sport poti achizitiona acest tip de masa pentru inceput.

In ce priveste constructia, este bine sa vezi in persoana masa de care esti interesat pentru a verifica detalii precum: imbinari, modul in care sunt vopsite anumite elemente, stabilitatea jucatorilor. Apoi poti achizitiona modelul de masa de fotbal dorit de pe website-uri specializate.

 

Imagine de Denniz FutalanPexels