In ultimii ani, tehnologia Dual-SIM a castigat teren si nu este doar o chestiune temporara. Initial, au existat suporturile pentru SIM, care au fost un inceput decent. Aceste precursoare are actualei tehnologii Dual-SIM se montau in spatele bateriei si puteau functiona separat cu doua cartele. Desi acestea nu erau active simultan, ele erau capabile sa utilizeze cealalta cartela prin repornirea telefonului mobil. In ciuda faptului ca aceasta solutie initiala a fost un inceput bun, nu a reprezentat metoda corecta si fiabila care sa indeplineasca pe deplin nevoile utilizatorului. Din punct de vedere tehnic, aceasta metoda era improprie si mai putin comoda.

Urmatorul pas a fost reprezentat de adaptorul Dual-SIM, care nu a fost mult diferit de suportul Dual-SIM prezentat anterior, insa a fost o evolutie necesara. Adaptorul Dual-SIM functioneaza in acelasi mod ca si dispozitivul de suport pentru SIM, insa diferenta este ca el trebuie sa fie plasat in locasul cartelelor si fixat de carcasa telefonului mobil.

Aceasta tehnologie a avut si ea o parte negativa si incomoda, deoarece nu era automata, astfel cartelele nu erau active simultan. La fel ca suportul de SIM, dispozitivul trebuia oprit si apoi repornit pentru a activa cea de-a doua cartela.

Dupa toate aceste progrese tehnice, unii dintre producatorii mondiali de telefoane mobile s-au gandit la o solutie care sa puna doua dispozitive intr-o singura carcasa. Aceasta idee a fost dezvoltata si a condus la prima generatie de telefoane Dual-SIM, care utilizeaza acelasi display, insa pastreaza cele doua cartele sim active simultan.

La momentul actual, telefoanele Dual-Sim prezentate pe www.leomi.ro sunt foarte populare, in special in randul tinerilor. Aceste aparate mobile va ofera optiunea de a pastra doua numere active simultan si, de asemenea, puteti efectua si chiar primi apeluri de la doua retele diferite in acelasi timp, fara a deteriora calitatea convorbirii sau a semnalului.