Un profil aluminiu band led reprezinta elementul esential de sustinere ferma a metrajului de banda led pe care ati decis sa-l instalati. In majoritatea proiectelor de iluminare ambientala decorativa se face greseala de a lasa lungimea de banda led fara sustinere cu acest produs care are o importanta mare in contextul functionarii ansamblului montat.

Vom arata in continuare de ce este atat de important ca la montarea sistemului de iluminare cu banda led sa folositi diferite produse, in functie de contextul instalarii, din gama de profil aluminiu banda led.

In primul rand ne vom referi la impactul vizual pe care aceasta metoda de montaj o are in legatura cu designul camerei, sau spatiilor in general unde va fi montata banda led. Barele de profil aluminiu banda led sunt cel putin elegante pentru ca aluminiul tras si lustruit in profile cu diferite forme confera instalatiei de banda led un aspect elegant, avangardist si solid. In plus, culoarea oricarui tip de profil aluminiu banda led se adapteaza in orice varianta de design interior, chiar si atunci cand ati ales o tematica retro, aducand acel element de atractie si curiozitate, incat decoratiunile sa nu devina monotone.

Dincolo de aspectul estetic cu care se prezinta barele de profil aluminiu banda led, vom arata care sunt beneficiile practice in legatura cu o instalatie de iluminare ambinetala cu banda led. Primul aspect este cel legat de stabilitatea montarii si nivelul ridicat de protectie pentru banda led. Toata gama de profil aluminiu banda led are dimensiuni interioare standardizate in asa fel incat benzile cu led-uri sa poata fi pozitionate perfect si sa ramana exact inpozitia optima pentru utilizare.

Mai mult decat atat, un profil aluminiu banda led va lucra asemanator cu un radiator care disperseaza caldura ce provine din functionarea benzii cu led. Este o masura excelenta pentru obtinerea extinderii duratei de utilizare pentru banda led pentru ca, odata cu trecerea timpului, dar si in anumite conditii de temperatura ridicata, ar putea interveni uzura prematura datorata supraincalzirii circuitelor care leaga laolalta led-urile de pe traseul benzii.

Ca atare racirea cu profil aluminiu banda led este permanent activa, nu impune vreo grija anume si se realizeaza fara incetare de fiecare data cand actionati iluminarea decorativa cu banda led.

Cel de-al treilea beneficiu este legat de capacitatea de dispersie simetrica a luminii produse de banda led in incapere. Toate aceste modele de profil aluminiu banda led sunt dotate cu un element de protectie pe intreaga lungime. Este vorba despre o masca din policarbonat care preia si distribuie in mod egal iluminarea.

Credem ca aceste informatii va sunt suficiente incat sa considerati ca fiind cel putin utila folosirea de profil aluminiu banda led la montarea sistemului de iluminare pe care le-ati ales. Ramane sa verificati in raftul magazinului se specialitate ce model de profil aluminiu banda led trebuie sa alegeti, pentru ca exista suficiente modele care sa va permita sa parcurgeti orice varianta de traseu la instalarea benzilor cu led, in interiorul locatiei, sau in aer liber.