Daca v-ati imaginat cumva ca instalarea iluminarii decorative cu led este dificila, incercati un kit led RGB si veti ramane surprinsi de rapiditatea cu care il veti avea in functiune. Producatorii au anticipat cerintele in aceasta privinta si au proiectat si produs in asa mod toate elementele care constituie acest kit led RGB, incat montarea sa fie extrem de facila.

Un astfel de kit led RGB contine pe langa banda led un controller dedicat si o telecomanda prin intermediul careia veti configura intensitatea iluminarii, dar si mixarea celor trei culori de baza (Red/Green/Blue).

Atractivitatea unui kit led RGB este data in primul rand de facilitatea cu care se realizeaza pozitionarea benzii cu led-uri. Aceasta banda cu led, spre deosebire de celelalte, este deja pregatita cu o banda adeziva cu care se face fixarea pe suport. Singurul lucru de care trebuie sa aveti grija este ca suportul sa fie curat, fara urme de grasime si uscat.

In pasul urmator aveti de conectat intre banda led si sursa de alimentare a acesteia, controllerul. Acest dispozitiv este cel care va ofera posibilitatea controlului asupra cantitatii si culorii luminilor pe care acest kit led RGB le poate produce. Intotdeauna acest dispozitiv electronic va fi montat intre banda led si alimentator. Conductorii electrici se vor fixa in porturile cu clema asa cum indica culorile acestora.

Alimentarea se face strict prin intermediul alimentatorului ce este furnizat in kit banda RGB, orice alta incercare de alimentare poate conduce la deteriorarea intregului sistem de banda cu led. Folosirea telecomenzii este simpla si intuitiva pentru ca proiectarea sa cu taste mari inscriptionate si colorate ajuta la definirea combinatiilor de culori pe care le doriti, a intensitatii luminoase, dar si a pornirii si opririi noului kit banda RGB pe care l-ati instalat.

Dupa montaj este util sa verificati starea de functionare si in plus sa observati care este cea mai buna distanta pana la care telecomanda este functionala. Spunem acest lucru pentru ca in functie de structura peretilor sau a altor structuri care s-ar putea interpune intre locul de unde doriti operarea unui kit led RGB, telecomanda ar putea sa nu functioneze datorita imposibiltiatii propagarii semnalului catre controller.

Daca necesarul de iluminare decorativa depaseste posibilitatile de acoperire a spatiului ale unui kit banda RGB, aveti la indemana un configurator online pus la dispozitie de magazinul specializat in iluminat led. Veti putea asocia rapid, corect si personalizat toate componentele pentru obtinerea celei mai economice si simultan spectaculoase iluminari decorative.