farmacia naturala
Farmacia Naturala

Sanatatea reprezinta bunul cel mai de pret al omului, spunea Hipocrat, iar medicul este dator sa aleaga calea cea mai putin nociva PENTRU a o pastra .

Aceasta cale s-a dovedit, in timp, a fi medicina naturista.

Boala este vazuta astazi ca un dezechilibru care apare intre om si natura.

ACEST dezacord care afecteaza uneori insasi viata se poate remedia apeland la terapia naturista ( FARMACIA NATURALA) bazata pe agentii naturali ca: aerul, frigul, alimentatia, plantele.

In lume se inregistreaza o revenire spectaculoasa la principiile fitoterapiei (FARMACIA NATURALA),care utilizeaza produsele vegetale obtinute din plante medicinale in tratarea afectiunilor organismului uman.

Produsele de origine vegetala sunt preferate deoarece sunt usor asimilate, bine tolerate de organism, nu produc efecte secundare sau reactii adverse nedorite si nu determina obisnuinta.

Se stie ca tara noastra are o indelunga traditie in folosirea plantelor medicinale – inca din vremea dacilor- datorita florei bogate, din care peste 400 de specii sunt folosite in tratarea diverselor afectiuni.

Daca privim in jurul nostru, vedem la fiecare pas, o planta, o leguma, un fruct, care ne pot fi trebuincioase ca hrana sau ca medicament.

Numai rostul lor sa-l cunoastem si atunci, nu avem de ce sa ne miram de faptul ca Bunul Dumnezeu le-a lasat sa creasca in preajma noastra.

Prin ACEST ghid practic de folosire al planelor medicinale vreau sa comunic oportunitatile pe care ni le ofera natura,in tratarea diferitelorBOLI,poate unele vazute ca incurabile mai ales acum cand suntem intr-un impas financiar iar tratarea bolilor a devenit mai costisitoare ca oricand.

FARMACIA NATURALA

In ACEST ghid am inserat si CATEVA tratamente naturiste pe care le puteti rasfoi in CAPITOLUL SFATURI PENTRU BOLI.

Printre acestea se gasesc si CATEVA SFATURI PENTRU BOLI specifice femeilor,la CAPITOLUL BOLILE FEMEILOR.

TOT in cadrul acestui site la CAPITOLUL FARMACIA NATURALA am prezentat si CATEVA retete speciale pe care le veti intalni in continutul acestui site.

Ca noutate in ACEST site am inserat si CATEVAretete din medicina traditinala chineza inCAPITOLUL MEDICINA TRADITIONALA CHINEZA .

TOT ca o noutate este si CAPITOLUL TRATAMENTE PRIN POST ALIMENTAR.

In incheiere as dori ca toti cei care sunteti interesati de ceea ce am scris aici sa-mi trimiteti pe adresa de e-mailfarmacianaturala@yahoo.com , mihaixp2000@gmail.com ,csimion70@gmail.com sau prin intermediul forumului din site ,parerile si sfaturile voastre.

VA MULTUMESC !