pamatuf pentru barbierit

Conform ultimelor date internaționale, cheltuielile bărbaților pentru produse de bărbierit sunt în creștere. Contrar multor “specialiști” acest trend este unul pozitiv la nivel individual pentru fiecare bărbat. Deși ne dorim o societate care să nu pună preț pe aspectul fizic al persoanei, de cele mai multe ori oamenii judecă subiectiv. Așadar orice efort depus pentru îngrijirea personală poate reprezenta un punct bun de pornire.
Asta nu înseamnă că portofelul trebuie supus unui stres constant. Mulți bărbați se confruntă cu primele probleme de resurse materiale din timpul studenției, dar nu pentru că ar avea un venit limitat, ci în special pentru că nu stăpânesc un domeniu ce are nevoie de îndemânare precum bărbieritul.
Primul lucru de care un bărbat are nevoie este pămătuful. Deși presupune o cheltuială inițială, pe termen mediu și lung acesta va reduce necesitatea unor produse de întreținere. Cremele pentru ras sau săpunurile pentru ras se vor dovedi de asemenea variante economice pe termen lung față de o spumă de ras dintr-un tub sub presiune. Bărbații trebuie să învețe cum să-și facă propria spumă de ras din aceste două categorii de produse. Vor realiza în scurt timp că pot avea rezultate bune folosind cantități mici de cremă de ras.
Iar în final îngrijirea aparatului de ras va garanta reducerea cheltuielilor. Indiferent dacă folosim un aparat clasic cu lamă dublă sau un aparat cu rezerve, întreținerea acestora presupune în primul rând o depozitare ce să evite contactul cu umezeala din baie după bărbierit. Cheltuielile pe lame și rezerve pot fi de asemenea reduse printr-o clătire cu jet de apă în timpul bărbieritului. Lamele rezervelor vor rezista mai mult dacă sunt curate. Orice aparat de ras trebuie uscat după folosire pentru a preveni apariția ruginei sau a bacteriilor. Acest lucru se poate face cu un prosop dar pentru a evita tăieturile este recomandată utilizarea unui uscător pentru păr.