Medicii din Cluj sunt considerati printre cei mai buni doctori din tara care isi fac meseria cu profesionalism si isi respecta pacientii, aceste aspecte se datoreaza si Facultatii de Medicina din Cluj care este una dintre cele mai bune, pregatindu-si studentii pentru a face fata in orice fel de situatie dificila cu care exista posibilitatea sa se confrunte.

Facultatea de Medicina din Cluj a fost infiintata cu aproximativ 500 de ani in urma si a devenit cunoscuta pe baza doctorilor buni care s-au facut remarcati prin interventiile chiruricale record pe care le-au realizat atat in clinicile din Cluj cat si in cadrul Spitalului Judetean.

Record atins de medicii din Cluj

Doctorii din Cluj si-au facut un renume prin interventiile chirurgicale record pe care le-au facut in ultimul timp, facand un clasament al doctorilor care au efectuat cele mai multe interventii chirurgicale, medicii din Cluj sunt castigatori cu detasare. In cadrul Spitalului de Pneunofiziologie „Leon Danielo” lucreaza o echipa de doctori profesionisti, acestia au avut de-a face cu un caz deosebit de grav.

Un barbat in varsta de 77 de ani a avut 246 de tunori in unul din plamani, pe care doctorii le-au extirpat cu laserul, operatia care a fost foarte complicata a durat patru ore, in tot acest timp echipa de doctori profesionisti de la sectia de chirurgie toracica a reusit cu succes sa extraga cele 246 de tumori.

In urma acestei interventii chirugicale foarte complicate, seful sectiei de chirurgie toracica Dr. Dan Nicolau, un doctor profesionist care s-a afirmat prin operatiile foarte grele pe care le-a executat de-a lungul timpului si prin respectul fata de pacienti, a afirmat ca a depasit recordul de tumori extirpate care pana acum era detinut de doctorul Rolle din Germania.

Spitalul „Leon Danielo” dotat cu aparatura performanta

In urma acestor interventii chirurgicale prin care medicii si spitalul din Cluj si-au castigat prestigiul, a fost facute foarte multe investitii pentru aparatura de ultima generatie cu care au dotat Spitalul. Unul dintre cele mai importante si mai scumpe aparate de care spitalul avea nevoie este laser-ul. Noul laser are foarte multe avantaje comparativ cu cel vechi, in primul rand operatia este realizata intr-un timp mult mai scurt, perioada de refacere a pacientului petrecuta in spital este si ea mai mica.

Pentru bolnavii aflati in perioada de metastaza, rata sperantei de viata a crescut cu aproximativ un an, reuperarea celor operati este foarte rapida, nu se mai pune problema aparitiei complicatiilor care puteau aparea dupa interventie. Din pacate Spitalul „Leon Danielo” din Cluj este singurul spital din tara dotat cu aparat chirurgical laser.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.