In ultima vreme, cresterea sanatoasa a bebelusilor a devenit o problema esentiala pentru parinti, in conditiile in care apar tot mai multe semne de intrebare asupra efectului negativ al unor obiecte si activitati considerate, pana nu demult, ajutatoare.

Mancarea bebelusilor este un subiect foarte delicat. Numeroase carti de bucate pentru copii si-au facut loc pe rafturile librariilor, iar prepararea mesei pentru bebelusi a fost astfel facilitata, din punct de vedere al varietatii de retete pentru copii.

O prima problema, insa, deriva chiar din multitudinea acestor carti cu retete pentru bebe. Comunitatea creata de Bucovina cu scopul de a oferi cat mai multe informatii intr-un singur loc are, de asemenea, o sectiune cu retete pentru bebelusi, eliminand povara unei munci de cautare indelungata.

O alta problema este diversificarea alimentatiei bebelusilor. “Cand incep sa ii introduc noi alimente?, Ce alimente sunt potrivite pentru a fi introduse in alimentatia bebelusului? sau Ce dimensiune trebuie sa aiba portiile de alimente nou introduse? sunt doar cateva intrebari pe care, de obicei mamele si le pun cu privire la diversificarea alimentatiei bebelusilor.

Nu in ultimul rand, parintii trebuie sa fie atenti de unde se aprovizioneaza cu alimente pentru bebelusi, ce ingrediente contin acestea, dar si provenienta lor, pentru a fi siguri ca au ales numai alimente sanatoase pentru cei mici.