Cu atat de multe lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de rezervarea unei vacante – ca zbor, cazare, inchiriere masina, moneda locala – de cele mai multe ori pare delicat sa rezervi vacante last minute si prefer mai degraba sa ai totul bine pregatit inainte de ziua in care pleci.

Desi nu exista nicio indoiala ca a fi bine pregatit are avantajele sale fata de rezervarea unei vacante last minute, cu mai putin stres, stiind exact ce vrei si eliminand posibilitatea de a uita diverse lurcruri, planificarea in avans poate avea si dezavantajele sale.

Desigur, exista anumite lucruri care nu pot fi lasate pe ultima suta de metri, cum ar fi reinoirea pasaportului sau obtinerea vizei, dar trecand peste partea administrativa, exista si numeroase avantaje:

Preturi mici

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei vacante last minute este faptul ca beneficiezi de preturi reduse. Hotelurile si agentiile de turism prefera sa aiba toate camerele ocupate, chiar daca pierd din profit, deci pretul va scadea mai mult cu cat e mai aproape data de intrare la cazare.

Cei mai multi agenti de turism au o sectiune dedicata de vacante last minute pe site in care evidentiaza vacantele la oferta, deci verifica si acolo pentru a gasi cea mai buna oferta posibila.

Entuziasmul unei vacante last minute

Daca rezervi o vacanta cu patru luni inainte s-ar puteasa fie enervant sa stai sute de ore pe la birou inainte sa impachetezi si sa pleci in vacanta. Atunci cand va trebui sa pleci, s-ar putea sa-ti mai dispara din entuziasm.

Cu toate astea, atunci cand iei o decizie pe fuga in functie de ce mai e disponibil, este cu adevarat entuziasmant sa navighezi printre destinatii si sa alegi una, dupa cum ai chef. Cand mergi intr-o destinatie despre care nu ai avut timp sa citesti totul, primele zile devin mult mai incantatoare. De asemenea, e mai putin probabil sa urmezi un itinerariu bine stabilit si vei putea fi spontan .

Adaptarea vacantei la conditiile actuale

Un alt avantaj al alegerii destinatiei pe ultima suta de metri este posibilitatea de a adapta alegerea la conditiile din acel moment. Atunci cand rezervi din timp, vei spera, de exmplu, ca vremea o sa fie buna atunci cand vei calatori. Dar, daca rezervi cu doua saptamani inainte, poti sa verifci tmperaturile cu 14 zile inainte pentru respective destinatie.

Acelasi lucru este valabil si pentru alti factori care ar putea influenta succesul vacantei tale,cum ar fi greve, calamitati naturale sau probleme guvernamentale.