Intrebarea din mintea fiecarui mic proprietar de afaceri este cum sa obtii mai multa expunere. Indiferent de marimea bugetului dvs. de marketing, este nevoie de mult timp, efort si creativitate pentru a obtine clienti noi. Din fericire, aveti posibilitatea sa participati la evenimente mari pentru a crea impuls. Comunitatea dvs. este cea mai buna sursa de idei de marketing local pentru afaceri mici. Daca cel mai mare obstacol este cresterea traficului catre afacerea dvs., evenimente precum targuri, festivaluri si conferinte au multe de oferit. Obtineti o lista de evenimente la care participa clientii dvs. si astfel va puteti ghida, pentru a va promova produsele.  

Cunoaste-ti publicul

Aflati care sunt evenimentele locale destinate clientilor dvs. Site-urile guvernamentale si de calatorie sunt locuri excelente pentru a gasi calendare de evenimente. Daca vindeti mancare sau artizanat, aproape orice targ sau festival este o oportunitate. Dar daca serviti o nisa specifica, ganditi-va la modul in care clientii dvs. isi petrec timpul. Ce ii excita? De ce livrari au nevoie inainte, in timpul si dupa un eveniment? Sponsorizarea unei curse locale de biciclete sau a unui spectacol de cascadorie ar fi perfecta pentru un vanzator de biciclete. Un vanzator de tricouri ar putea face bani mari la un festival de muzica sau o conventie de benzi desenate. Si un designer de mobila pentru copii ar putea fi un hit pe piata.

cadrul unui hotel Bucuresti

Cercetarea evenimentelor profitabile

Nu pierdeti timp si bani pentru un eveniment care ar putea fi un eveniment rata. Daca organizatorii se asteapta la 300 de persoane si de fapt vin doar 50 de persoane, este posibil sa nu intalniti suficient de multi clienti noi pentru a justifica costurile. Asa ca ramaneti focusati pe evenimente cu un istoric puternic.  

In ziua de astazi a abilitatilor pentru cumparatori, marketerii trebuie sa profite de toate oportunitatile de a construi relatii, de a genera bunavointa si de a castiga increderea potentialilor cumparatori si clienti. Consumatorul modern doreste mai mult decat un pitch atunci cand evalueaza solutii sau ia decizii de cumparare. Evenimentele ofera o oportunitate unica pentru acestia sa interactioneze cu marcile pentru a intelege de prima maniera atentia, perspectiva si personalitatea companiei. Marketingul de evenimente trebuie sa fie o parte integranta a mixului de generare a cererii, iar o combinatie strategica de evenimente offline si online sunt esentiale pentru linia de jos a oricarei companii. 

Evenimentele trebuie sa fie memorabile pentru a avea un impact. Desigur, impactul dorit depinde de obiectivele tale, dar majoritatea companiilor doresc ca evenimentele sa fie mai mult decat o simpla reclama inscenata pentru marca lor. Cand sunt facute bine, evenimentele au puterea de a crea o impresie durabila si puternica despre tot ceea ce compania dvs. poate oferi. Permitand oamenilor sa experimenteze si sa interactioneze cu compania, produsul sau serviciul dvs. in timp ce participa la un eveniment, va conectati cu potentialii cumparatori. 

Un astfel de eveniment poate fi organizat in cadrul unui hotel Bucuresti, precum hotel Siqua, intrucat este elegant si este dotat cu tot ceea ce este necesar pentru un eveniment.