Dupa parerea noastra Italia, este o ţară în care oriunde te-ai duce ai ce vizita si ce vedea…istoria este la tot pasul.

Daca alegeti sa va petreceti vacanta in Napoli, golful Napoli este poate cea mai frumoasa vacanta petrecuta intr-un loc din Italia.

Zona de sud a Italiei este mai săraca decât nordul industrializat, dar mai pitoreasca şi mai bogata din punct de vedere istoric.

Oraşul Napoli moşteneste o culturală indelungata, are biserici frumoase, castele interesante, palate vechi,  lucrări de artă şi peisaje deosebit de încântătoare.

Napoli, cel mai mare oraş din sudul Italiei (cu peste 8500 locuitori pe km²), este situat între vulcanul Vezuviu şi Campi Flegrei, este o zona de risc volcanic ridicat.

Orasul şi-a extins cartierele până pe versanţii muntelui bazându-se pe avertizările seismologilor, dar ignorând faptul că în caz de pericol strazile sunt mult prea mici pentru o evacuare rapida.

Vulcanul Vezuviul este in zile noastre usor de urcat, chiar daca panta sa are o inclinatie mare, autoritatile locale au facut tot posibilul sa amenajeze o sosea buna pana la “poalele” sale,  de aici poti urca pe jos pana la buzele vulcanului unde ramai fascinate de interiorul craterului si privelistea uimitoare asupra intregului oras Napoli

Nu foarte departe de Napoli se afla Pompei, cel mai vizitat oras nelocuit din lume (impreuna cu Machu Pichu), unde acum doua mii de ani a fost acoperit de lava vulcanului. Pompeiul te impresioneaza cu povestea lui si soarta locuitorilor sai. Este un oras mare, ai nevoie de picioare bune ca sa parcurgi macar o mica parte din el. Aici poti vedea silueta oamenilor pietrificati care nu au mai reusit sa fuga din fata furiei dezlantuite a vulcanului.

Pompeiul a fost introdus de mai bine de 40 de ani in patrimoniul mondial UNESCO, cine se plimba prin Pompei, are mereu senzatia ca nu este singur si ca acest oras este in in viata.

Orasul Napoli nu se rezuma doar la aceste doua obiective turistice, aici poti gasi mult mai multe, fiecare cu povestea sa

 

Asadar daca v-am facut curiosi nu ezitati sa ajungeti in Napoli. Puteti alege un circuit sau un city break prin intermediul agentiei Bali Tour.