Sisteme de supraveghere video sunt, în general, instalate ca o măsură preventivă care ar putea ajuta sa descurajeze sau sa prinda infractorii. În prezent, exista diferite camere de supraveghere video si de obicei este foarte greu sa alegi una buna sau una potrivita. O multime de sisteme de supraveghere video au preturi mari in general, deci prin urmare ai nevoie sa stii sa alegi un sistem de supraveghere video eficient si in acelasi timp pentru bugetul tau.

Daca nu doriti sa investiti multi bani pentru sisteme de supraveghere video atunci va puteti baza pe webcam-uri. In mod clar, aceste camere de supraveghere web nu sunt cele mai eficiente tehnici de supraveghere video insa ofera o oarecare protectie.  In celalat capat de pret sunt sisteme de supraveghere complexe. Aceste sisteme supraveghere specializate pot implica cu siguranta o multitudine de camere de supraveghere, monitoare, precum si inregistratoare digitale DVR. Acestea pot fi analogice, HDCVI sau IP. Gasim si camere de supraveghere ip wireless care transmit date prin intermediul undelor radio. Insa sa nu uitam ca si acestea trebuie alimentate. Atunci cand ma gandesc la sisteme de supraveghere video de inalta calitate pentru folosirea lor intr-o companie serioasa ma gandesc ca acestea trebuie cumparate de la un comerciant serios de incredere care aduce doar marfa de calitate si montate de catre un instalator, autorizat si specializat in sisteme de supraveghere video.

Sisteme de supraveghere CCTV

CCTV, sau sisteme de supraveghere cu circuit închis, sunt cel mai bun exemplu exemplu al unui sistem de supraveghere video si sunt foarte probabil, de departe, cele mai bine-cunoscute sisteme de asemenea. Când au fost create aceste sisteme de supraveghere CCTV, inregistrarile video nu erau la acest nivel de calitate ca in zilele noastre. Mai demult calitatea video era slaba in format alb negru si granulata. Înregistrările video au in prezent o rezolutie a imaginii destul de mare, culoarea si claritatea sunt de o calitate cu siguranta uimitoare fata de cele din trecut. Sistemele mai costisitoare de tip HDCVI pot ajunge pana la 2 megapixeli adica aproape FULLHD iar sistemele IP pot ajunge la rezolutii de pana la 5 megapixeli.

În momentul în care dispuneti de un sistem de supraveghere instalat acesta este posibil sa il conectati la internet pentru a vizualiza inregistrarile de la distanta. Desigur locul in care este amplasat DVR-ul trebuie sa aiba accesibilitate la internet. Astfel veti avea multe posibilitati daca sunteti mereu plecat, va puteti supraveghea angajatii sau copii atunci cand supravegheati caminul

Sisteme de supraveghere video probabil ca trec peste anumite bariere de intimitate insa chiar si asa beneficiile de baza in supraveghere video sunt cu siguranta necesare. Cumpararea de sisteme de supraveghere adecvate este destul de greu, astfel noi va sfatuim sa faceti uz de expertiza unui furnizor de sisteme de supraveghere video pentru a va face selectia mult mai usoara.