Sisteme supraveghere video cu camere de supraveghere exista de foarte mult timp insa evolutile recente din tehnologie au facut ca aceste camere de supraveghere sa fie mult mai accesibile cu caracteristici mai bune pentru inregistrari video de calitate. Poate ca multi cunoastem inregistrarile vechi si neclare ale sistemelor vechi de supraveghere.

Atunci cand doriti sa alegeti intre sisteme supraveghere video cu fir sau fara fir, trebuie sa realizati ca sistemul de supraveghere cablat ofera inregistrari mult mai bune cu mai putine interferente si la o distanta mai mare fata de camere de supraveghere wireless. Astazi multe din camere folosesc un cablu si pentru alimentare si pentru semnal video. Sistemele wireless sunt mai scumpe si au nevoie de un camp deschis pentru a transmite imagini la distanta. Desemenea chiar daca nu trebuie sa conectati un cablu la DVR totusi trebuie sa trageti cablu de alimentare. Daca aveti nevoie neaparat de camere de supraveghere wireless le puteti amesteca cu cele cablate in acelasi sistem supraveghere video.

Chipurile utilizate in camere de supraveghere pot fi CMOS sau CCD ele sunt compacte si produc imagini de calitate superioara. Camera de supraveghere dome se imbina foarte bine cu designul de interior acestea se instaleaza pe tavan sau pe perete si se pot rotii pentru a supraveghea unghiul dorit. Aceste camere de supraveghere au infrarosu pentru a ilumina pe timpul noptii. Camerele bullet pot fi foarte mici sau foarte mari pentru a descuraja infractorii. Camere de supraveghere PTZ au capacitatea de a panorama, a inclina si a face zoom pe imagine totul optic si mecanic , nu digital. Sisteme supraveghere video din ziua de astazi pot fi conectate la internet cu ajutorul DVR-ului si astfel puteti viziona imagini oricand, de oriunde din lume daca aveti conexiune la internet.

Camere de supraveghere megapixel ofera rezolutii mult mai bune fata de o camera de supraveghere video analogica. Chiar daca mai demult acestea existau doar pe sisteme supraveghere video IP acum le puteti gasi si pe analogic pe sistemele HDCVI. Sistemele HDCVI folosesc tehnologie megapixel dar transmit semnalul catre un DVR in stil analogic. Astfel aceste sisteme supraveghere video sunt cele mai bune pentru ca ofera rezolutii mari fara intarzieri. Camere de supraveghere vad color, normal in timpul zilei dar pe intuneric complet ele vor trece pe alb negru pentru a putea folosii tehnologia infrarosu. Tine-ti cont ca unele camere de supraveghere sunt speciale pentru a fi folosite in exterior si altele doar in interior.

Pentru sisteme supraveghere video de calitate trebuie sa cumparati si un inregistrator DVR StandAlone. Acestea sunt de obicei cu 4, 8, 16 sau 32 de canale video si sunt diferite modele cu diferite functii pentru diferiti utilizatori. Functia de detectie a miscarii poate economisii spatiu de inregistrare si astfel puteti economisii banuti la HDD.

Pentru utilizatorul obisnuit care vrea sisteme supraveghere video de tip Do-it-Yourself  pentru a economisi bani, am recomanda cumpararea un sistem de supraveghere complet, care va veni cu camere de supraveghere, cablu si DVR, surse de alimentare si toate accesoriile necesare. Sisteme de supraveghere video trebuie sa fie setate pentru performanta optima si instalate pentru a satisface nevoile dvs. specifice.