Inainte de a incepe efectiv, pentru a ajuta la gasirea de expresii cheie foarte bune si relevante  pentru campania de marketing (prin anunturi platite, directoare de articole sau directoare web), as vea sa recomand un tool de mare ajutor Keyword Elite: New Keyword Software, de incredere (pentru expresii in engleza, pentru .com), ce merita testat, in contextul in care tool-ul clasic oferit de Google  – Adwords Keywords Tool – a scazut in relevanta  oferirii de rezultate si informatii pentru cautarile organice.

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este un proces prin care se aleg cele mai adecvate cuvinte si expresii cheie legate direct de site-ul nostru si cresterea in rankingurile motoarelor de cautare la cautarea dupa aceste expresii, astfel incat atunci cand cineva cauta dupa acele expresii, sa regaseasca site-ul nostru in topul celor considerate relevante.

In principiu implica o “acordare fina” a continutului, impreuna cu elementte de cod HTML, precum etichetele meta, urmand apoi si o parte offsite denumita de link building.

Cele mai populare motoare de cautare sunt Google, Yahoo, MSN Search – actual Bing, care utilizeaza acelasi algoritm de cautare cu Yahoo, AOL and Ask Jeeves.

Motoarele de cautare au niste aloritmi specifici si secreti dupa care functioneaza, astfel incat sa returneze in cautari cele mai valoroase si relevante pagini web, eliminand treptat din cautari si site-urile care fac webspam. Un motor de cautare utilizeaza sute de factori pentru a clasa site-urile, factori ce sunt in permanenta schimbare, conform cu evolutia webului.

Algoritmii sunt destul de diferiti de la motor la motor, astfel ca un site care se claseaza pe pozitia nr. 1 intr-unul, se poate clasa pe pozitia 200 in alt motor, pentru aceeasi expresie cautata. In general, site-urile noi necesita transmiterea catre motoare pentru a fi indexate, fie obtinerea unui link de la un site pentru a fi vizitate de botii motoarelor, indexate si listate in cautari, acest proces putand dura zile si chiar saptamani, in functie de numarul de pagini al site-ului, daca exista sau nu un sitemap in format .xml, daca exista o structura bine realizata a site-ului, pana cand acesta este listat in mai multe motoare.

De regula procesul de optimizare incepe cu partea de keywords research si este indicat si ajutorul unei firme sau persoane care ofera astfel de servicii SEO, pentru a porni cu dreptul si elimina timpi morti, care echivaleaza cu bani pierduti, intrucat site-ul nu produce.

Companiile care ofera servicii de acest tip, de optimizare sau marketing pentru motoare de cautare, pot ajuta prin stabilirea unui plan mult mai apropiat de realitate si vor face recomandari ce vor ajuta la cresterea in cautari pentru site-ul Dvs. si – implicit –  vor aduce mai mult trafic web.

Se mai poate oferi consultanta, monitorizare si asistenta pentru a imbunatati continuu si constant niveul de optimizare al site-ului, prin aceste lucruri obtinand un flux constant ridicat de vizitatori si clienti. Specialistii SEO lucreaza, de regula, cu designerii, developerii sau programatorii site-ului Dvs. care implementeaza recomandarile, astfel incat planificarea integrata sa fie pe termen lung. Vom reveni si cu alte informatii de la Modebe Dan si alti experti SEO.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.