Gestionarea propriei afaceri nu este o sarcina usoara, iar lista de sarcini este garantata ca nu se va termina niciodata. Acestea fiind spuse, nu ar trebui sa le folosesti ca o scuza pentru a lua scurtaturi atunci cand vine vorba de vizibilitate online. I

ncepand cu site-ul tau, este vital sa te pozitionezi online cu o destinatie puternica si profesionala, care sa ofere clientilor incredere, profesionalism si motivatie.

Primele impresii conteaza

Sa recunoastem – traim intr-o lume in care oamenii cauta pe Google, inainte de a face cumparaturi, viziteaza site-uri de recenzii online sau site-uri cu reduceri, inainte de a cumpara si „se inregistreaza” prin Facebook pe masura ce isi desfasoara activitatea.

Din aceasta cauza, doresti ca prima ta impresie sa fie cat mai buna. Incepand cu site-ul tau web, consumatorii judeca si iau decizii daca vor vizita sau nu chiar magazinul, restaurantul sau biroul tau.

Window Shopping nu este ceea ce este sa fii

Sa te plimbi pe strada principala locala nu este singurul mod in care oamenii isi verifica magazinele si alte intreprinderi mici in zilele noastre. Cu navigari pe Yahoo, Bing, Google, Yelp si alte site-uri online, clientii cauta in permanenta unde intentioneaza sa faca urmatoarele achizitii.

Asigura-te ca afacerea ta este bine reprezentata pe aceste site-uri, in primul rand, avand un site web – dar si prin faptul ca este reprezentata printre fiecare dintre motoarele de cautare online, site-urile de recenzii, afacerea ta poate fi luata in considerare de clienti.

Dincolo de a avea adresa URL disponibila, asigura-te ca adresa ta, numarul de telefon si adresa de e-mail sunt usor vizibile. Nici linkurile de pe retelele de socializare nu pot afecta, dar le includ doar daca esti activ pe retelele de socializare.

Niciun site web nu inseamna pierderea afacerii

Pana acum este clar ca, daca nu ai un site web ( atunci ar trebui sa cauti servicii de creare site de prezentare ), pierzi oportunitatile pentru clienti de a identifica cine esti si sa cheltuiasca bani cu tine si afacerea ta. Acestea fiind spuse, daca ai un site web prost, este mai bine sa nu ai niciun site.

Desi niciun site web nu este egal cu oportunitatile ratate, un site web rau poate fi de fapt mai rau, deoarece literalmente face ca afacerea ta sa arate rau. Cu atat de multe site-uri web bazate pe sabloane disponibile in zilele noastre, pentru a le personaliza pentru afacerea ta unica, nu exista cu adevarat nicio scuza pentru site-ul tau web sa arate neprofesionist si neglijent.

Daca nu poti promova cu mandrie site-ul web pe care il ai in prezent live si disponibil pentru ca lumea sa il vada online, elimina-l. Un site web rau este mult mai rau decat niciun site web – dar sa fim clari … ambele sunt rele pentru afaceri.

Indiferent daca esti  un barbat sau o femeie sau operezi cu 100 de angajati, site-ul tau web ar trebui sa apara ca si cum ai avea o echipa dedicata exclusiv mentinerii prezentei tale online puternice si demne de remarcat.

Cheia de aici este „apare” fata de faptul ca cineva isi actualizeaza site-ul in fiecare zi. Pentru majoritatea intreprinderilor mici, acest lucru pur si simplu nu este necesar. Cu toate acestea, este esential sa ai un site web cu aspect profesional, care sa functioneze cu usurinta si sa ofere clientilor o navigare usoara, imagini foto puternice, continut de calitate profesionala si o experienta generala care sa le angajeze suficient pentru ca ei sa doreasca sa faca afaceri cu tine.