Industria se misca rapid de la inregistrari de definitie standard SD la inregistrari de inalta definitie HD. Clientii au mai multe optiuni atunci cand isi cauta pentru un sistem de supraveghere AHD este una dintre cele mai recente alegeri existente pe piata. AHD sau analog HD ofera clientilor posibilitatea de a utiliza cablurile coaxial existente pentru a face upgrade de la sistemele analogice standard catre rezolutia video HD.
De ce sa cumperi acest tip de sistem de supraveghere nou ?
Exista aproximativ 400 de milioane de sisteme de camere analogice desfasurate in intreaga lume. Aceste sisteme sunt bazate pe cablare pe coaxial si continua sa domine piata de astazi de supraveghere video. Clientii care doresc sa faca upgrade la supraveghere video HD ar trebui de obicei sa schimbe cablarea existent in scopul de a instalari unui sistem de rezolutie mai mare IP.
AHD este o solutie simpla pentru modernizarea sistemelor analogice existente la definitie standard la inalta definitie, in timp ce ofera o transmisie mai prin cablu coaxial, la un cost total mai mic.
Ce este AHD?
AHD este de fapt o solutie de supraveghere pentru aplicatii megapixeli HD, oferind transmisie pe distante lungi, fara latenta la un cost foarte scazut. Aceasta este capabila sa evite problemele CVBS, si sa transmita un semnal video de calitate superioara.
Produse de supraveghere video AHD includ ambele camere si DVR-uri de supraveghere. Sistemul AHD are o topologie de tip stea structurata si DVR-ul serveste ca un nod pentru conexiuni punct-la-punct (P2P) transmisie pe coaxial catre camera de supraveghere. In prezent, tehnologia exista in doua dimensiuni 1080P FULL HD si 720P HD.
Transmisie pe distante lungi
Tehnologia AHD permite transmiterea de date pe distante de peste 300m-500m pe cablu coaxial. Se recomanda sa folositi cablu 75-3, 75-5 cablu pentru transmisii de pana la 300m si cablu 75-5 si mai mare pentru orice distanta de pana la 500m. Conectorii pot si alte racorduri pot afecta transmisia la distanta.

1 cablu coaxial – 3 Semnale
AHD permite transmiterea de video, audio, si semnale de control (RS485) peste un cablu coaxial, simplificand instalarea. Canalele de date bidirectionale sunt compuse in zona de cadru blanking si aduc o transmisie in ambele sensuri, end-to-end, care accepta comenzi de control, cum ar fi controlul PTZ, focus, alarma timp real, etc .
Chipset-ul AHD

Chipset-urile AHD sunt alcatuite dintr-un cip de receptie (RX) si un cip de transmisie (TX), care sunt proiectate in special pentru camere de supraveghere AHD si DVR-uri AHD, respectiv. Aceste cipuri pot fi, de asemenea, aplicate la distribuitori, transceivere fibre optice, si matrice, de asemenea.

Interfete cip TX sunt o interfata audio I2S, BT1120 / BT656 interfata video digitala, si interfata de configurare I2C, care sunt toate de varianta standard industrial. Acest lucru permite cipurilor TX pentru a fi utilizate in orice interfata standarddizata pentru ISP si chip-uri audio de pe piata.
Cipurile TX deasemenea permit o iesire analogica, in plus fata de formatul AHD, cipul TX este compatibil cu si cu semnal video AHD si cu semnal video CVBS. Cipul TX suporta 720p @ 25fps / 30fps / 50fps / 60fps si 1080p @ 25fps / 30fps.