OK, a trecut Craciunul, pe care in general il sarbatorim cu impreuna familia, si am intrat in Anul  Nou, 2015 alaturi de cei mai dragi prieteni, asa ca acum e momentul sa ne gandim la o excursie alaturi de persoana iubita. Ce alt prilej mai bun avem decat de ziua indragostitilor?  Cum  aceasta perioada e incarcata  de iubire si romantism putem sa ne gandim la un city break intruna dintre marile capitale europene.  Bineinteles prima destinatie pe lista e orasul iubirii,  Parisul. Si nu putem spune ca ne vom plictisi aici, putem alege sa vizitam din  numeroasele obiective turistice precum celebrul Turn Eiffel,  Arcul de Triumf, Domul Invalizilor construit de Ludovic al XIV-lea in anul 1670,  sau nu mai putin renumitul bulevard Champs-Elysee.

Pentru ca mergeti alaturi de persoana iubita puteti vizita si renumitul Cabaret Moulin Rouge, din Pigalle, cartirul rosu al Parisului.

Daca timpul va permite puteti vedea si  unul dintre cele mai opulente castele ale lumii: Versailles,  cu cele 2100 de ferestre, Palatul este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Frantei. Nici muzeul Luvru nu este mai prejos, fiind cel mai vizitat muzeu de arta din lume. Muzeul Rodin, Pantheonul,  Muzeul d’Orsay, Grand Palais (Marele Palat) din Paris sunt alte cateva dintre zecile de obiective turistice celebre ale capitalei Frantei.

Daca vreti doar sa va relaxati la o cafea si un croissant nu trebuie sa ocoliti cafenelele Cafe de Flore, una dintre cele mai vechi si mai cunoscute, sau faimoasa Café de la Paix conceputa de arhitectul Charles Garnier, iar in cartierul parizian Saint Germain des Pres puteti savura delicatese specifice la cafeneaua Les Deux Magots. Pentru cei ce doresc sa incerce din delicatesele gastronomice franceze sa incerce  restauranul David Toutain

Asa ca daca va ganditi la o surpriza de Valentine’s Day, in luna februarie, pentru persoana iubita, un  city-break la Paris, e destinatia ideala.