Iluminatul de securitate (siguranta) reprezinta iluminatul ce se activeaza automat in cazul intreruperii energiei electrice intr-o cladire.

Sistemele de iluminat de securitate / siguranta au ca rol principal permiterea iesirii in siguranta a persoanelor dintr-o locatie, acolo unde a avut loc intreruperi ale energiei electrice, fluctuatii de tensiune sau averii ale sistemelor electrice.

Reprezentand unul din principalele sisteme de functionare ale unei cladiri, iluminatul de securitate trebuie proiectat si intretinut pentru o buna functionare. Din acest motiv, ISU verifica periodic functionarea sistemului si cere ca lampile de siguranta sa aiba certificate de conformitate.

Conform standardelor, iluminatul de siguranta se aplica zonelor destinate publicului sau lucratorilor, specificand conditiile luminotehnice in cladiri si zone unde astfel de sisteme sunt solicitate.

Deoarece sistemul de iluminat de securitate porneste automat dupe intreruperea energiei electrice, acesta are nevoie de o sursa externa de energie electrica, putand fi alimentat cu:
– baterii (individuale, kituri sau sisteme centralizate)
– generatoare de curent electric

In conformitate cu preglementarile cu privire la proiectarea si executarea sistemelor de iluminat artificial de clasdiri ( SR EN 1838:2003 si SR EN 50172:2004, iluminatul de siguranta/securitate se clasifica in:

a) iluminat pentru continuarea lucrului;

b) iluminat de securitate, care se compune din:
– iluminat pentru intervenţii în zonele de risc
– iluminat pentru evacuarea din cladire;
– iluminat pentru circulate
– iluminat impotriva panicii
– iluminat pentru veghe
– iluminat pentru marcarea hidrantilor interiori de incendiu
– iluminat de siguranta portabil

Daca doresti o companie specializata care dispune de personal specializat si calificat pentru a asigura servicii de calitate in instalarea si mentenanta sistemelor de iluminat de securitate / siguranta, echipa GamServ va sta la dispozitie.

De asemenea, specialistii GamServ pot fi contactati prin intermediul urmatoarelor date:

Tel: +4 0756 805 614
Email: gradinaru.gam@gmail.com