Alegerea unui constructor de site-uri web, cunoscut și ca platformă de site-uri web, este asemănător cu selectarea fundației atunci când vă construiți casa. Tot ceea ce urmează, aspectul, funcționalitatea, experiența utilizatorului, întreținerea, adăugarea și multe altele vor fi toate determinate de această alegere. Cea mai importantă întrebare atunci când alegeți platforma corectă pentru a vă construi site-ul web este ce intenționați să realizați cu site-ul dvs. Unele platforme sunt mai potrivite pentru comerțul electronic, altele pentru securitate. Toate următoarele platforme de site-uri web au punctele lor forte și punctele slabe unice, ideea este să alegeți o platformă care nu numai că funcționează pentru dvs. astăzi, dar poate crește cu aceeași viteză ca și afacerea dvs.

În general, este recomandat să selectați un constructor de site-uri web cu un sistem de gestionare a conținutului CMS, deoarece acesta vă poate oferi mai multă comoditate în controlul site-ului dvs. Un CMS vă permite să vă găzduiți imaginile, videoclipurile, fișierele PDF și multe altele. Acest lucru face, în general, mult mai ușor să editați și să vă extindeți site-ul. De asemenea, este mai ușor să organizați și să controlați o bază de date cu toate informațiile necesare.

1. WordPress

WordPress este cea mai importantă platformă CMS din lume. Aproximativ, 40% din toate site-urile web sunt alimentate de WordPress, iar pe piața CMS, WordPress deține o cotă de piață uimitoare de 60,8%.

Există multe motive pentru care WordPress este considerat standardul pentru platformele de site-uri CMS. WordPress este prin excelență platforma care poate face totul bine. Interfața este ușor de utilizat și există un număr mare de pluginuri, peste 55.000 din directorul de pluginuri WordPress, pentru a vă ajuta să adăugați cu ușurință funcționalități site-ului dvs. Pluginul WooCommerce , care funcționează pentru a transforma un site WordPress într-un site de comerț electronic, este utilizat pentru 22% din primele 1 milion de site-uri de comerț electronic la nivel mondial. Iată o privire la câteva plugin-uri WordPress extrem de populare:

  • Yoast – pentru optimizarea motoarelor de căutare
  • NextGEN – pentru galerii de imagini
  • Gravity Forms – adaugă captarea de clienți potențiali site-ului dvs
  • Jet Pack – pentru a ajuta la creșterea traficului site-ului web, a timpului de încărcare a site-ului web, toate adăugând un nivel de protecție împotriva hackerilor de site-uri web.

WordPress este cunoscut pe scară largă pentru ușurința sa de utilizare. Puteți adăuga pagini, imagini, postări de blog și multe altele fără a le codifica greu. Este o provocare să găsiți o funcție care nu poate fi realizată cu un plugin WordPress. Asta nu înseamnă că WordPress este doar pentru site-uri simple. Cu un dezvoltator calificat și o echipă WordPress cu experiență SEO , această platformă poate fi în picioare cu orice constructor de site-uri web.

Poate cel mai important motiv pentru a alege WordPress este că nu merge nicăieri. Este singura platformă de site-uri web care are cea mai mare forță de muncă în spate. În prezent, un număr semnificativ de oameni scriu noi plugin-uri și îmbunătățesc pluginurile deja disponibile. Pot exista și alte platforme care pot depăși WordPress în anumite domenii, dar niciuna nu oferă funcționalitate completă și ușurință în utilizare WordPress. În cele mai multe cazuri, WordPress este cea mai bună alegere.

2.Drupal

Drupal este o platformă de site-uri web la scară largă. Este oarecum asemănător cu WordPress, în sensul că ambele sunt sisteme de management al conținutului (CMS) care permit utilizatorilor să gestioneze conținutul site-ului lor, în timp ce îl afișează într-o manieră clară și logică.

Un avantaj pe care Drupal îl are față de alte platforme CMS, cum ar fi WordPress, este funcționalitatea sa multilingvă. Dacă sunteți în căutarea unui site web care să aibă conținut în mai multe limbi, Drupal poate fi pentru dvs. WordPress oferă plugin-uri care pot realiza acest lucru, dar Drupal le-a inclus în nucleul său.

Unul dintre lucrurile pentru care Drupal este lăudat este securitatea sa. Multe operațiuni la scară largă care necesită un nivel ridicat de securitate sunt gestionate prin Drupal. Cel mai faimos dintre acestea ar trebui să fie nasa.gov. Drupal, poate fi destul de dificil de utilizat pentru constructorii de site-uri web fără experiență.

Dacă alegeți Drupal, va trebui să fiți cel puțin confortabil să lucrați cu HTML și PHP, deoarece această platformă este mai centrată pe dezvoltatori.

3. Magento

Magento este o soluție de site-uri web de comerț electronic de înaltă performanță și scalabilă sau afaceri online la scară largă. Magento oferă versatilitate, funcții avansate de optimizare a motoarelor de căutare, urmărire în timp real a produselor și a vânzărilor, împreună cu capacitatea de a intra în legătură cu furnizori terți pentru a menține relațiile și a crește vânzările. Magento este compatibil cu dispozitivele mobile pentru utilizatorii de tablete și smartphone-uri și este plin de funcții utile pentru comercianții electronici și clienții online, cum ar fi cupoane digitale și promoții.

Dacă doriți să aveți o afacere pe scară largă specifică comerțului electronic, Magento poate fi platforma pentru dvs. Celelalte platforme din această listă oferă toate funcționalități de comerț electronic, dar Magento își dedică eforturile de dezvoltare comerțului electronic.

4. Joomla

Joomla este o altă platformă de site web CMS. Lansat în 2005, Joomla este considerat mai dificil de utilizat decât WordPress, deși mai ușor decât Drupal. Va trebui în continuare să înțelegeți HTML și PHP, dar tabloul de bord este mai ușor de utilizat decât Drupal. Utilizarea principală pentru Joomla este comerțul electronic, precum și site-urile de rețele sociale. Joomla este, de asemenea, preferat WordPress pentru operațiuni la scară mai mare. Unele dintre cele mai faimoase site-uri care vor fi create folosind Joomla includ site-ul The Hill.

Un avantaj pe care Joomla îl are față de celelalte platforme CMS este capacitatea de a utiliza mai multe șabloane sau teme pe diferite piese de conținut. Permite mai multă flexibilitate decât WordPress, de exemplu.

5. Weebly

Weebly oferă o abordare mai începătoare a dezvoltării site-urilor web. Cu un generator drag-and-drop care este foarte ușor de utilizat și nu necesită nicio experiență de codare. La ceea ce câștigi în ușurință renunți la personalizare. Weebly a fost achiziționat de Square și își construiește ofertele de comerț electronic, dar acestea nu sunt încă la nivelul celorlalte platforme.

Dacă doriți să creați rapid un site web, fără prea multe bătăi de cap sau trebuie să lucrați cu un dezvoltator, Weebly s-ar putea să vă fie potrivit. Dacă doriți să vă extindeți afacerea și/sau doriți să creați o prezență personalizată pe site, este posibil să nu fie.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.