Profitând de momentul de reflecție asupra maturității companiei, au fost prezentate planurile gigantului pentru următorii 20 de ani, iar, potrivit lui Ben Gomes, vicepreședinte de căutare, se vor face schimbări drastice în modul de funcționare a motorului de căutare.

Aceste modificări vor ține cont de 3 concepte de bază menite să facă informațiile mai accesibile tuturor oamenilor , și anume:

  1. schimbarea răspunsurilor la crearea de călătorii;
  2. trecerea de la căutări la descoperiri;
  3. preferinta pentru continutul vizual.

Vrei să știi ce înseamnă fiecare dintre aceste concepte și ce modificări au fost deja anunțate? Așa că continuă cu noi!

Schimbarea răspunsurilor pentru a crea călătorii

Această nouă direcție a companiei este rezultatul conștientizării că majoritatea căutărilor nu sunt izolate, adică fac parte dintr-un proces mai lung de cercetare aferentă.

Având în vedere acest lucru, scopul aici este într-adevăr de a crea o călătorie a experienței utilizatorului în cadrul instrumentului, pentru a acoperi acele cercetări care sunt încă în desfășurare, cum ar fi studiul pentru un test, de exemplu.

Din aceasta, au fost anunțate 3 știri principale:

Carduri de activitate

Ideea cardurilor de activitate ar fi de a ajuta utilizatorul să-și reia căutările anterioare printr-un instrument care reia pas cu pas căutările anterioare.

Aceste carduri vor fi segmentate pe teme similare și vor apărea doar în câteva situații specifice, precum și vor putea fi eliminate complet de pe pagină dacă utilizatorul dorește.

Această funcție va fi disponibilă mai târziu în acest an.

Căutați colecții

Un alt instrument strâns legat de cardurile de activitate este instrumentul Colecții, în care utilizatorul poate selecta și stoca conținut pe care îl consideră cel mai util și pe care intenționează să îl revadă în viitor.

Pe lângă toate acestea, Google va indica și conținut complementar pentru fiecare colecție, care poate fi foarte util pentru cineva care plănuiește o activitate sau chiar o strategie.

Stratul subiect

În cadrul binecunoscutelor grafice de cunoștințe vor fi create noi subteme pentru a facilita căutarea conținutului similar, astfel încât persoana să își poată găsi răspunsurile fără a fi nevoie să deruleze în jos pe pagină.

Aceste subteme vor fi create dintr-o identificare a căror subiecte sunt cele mai relevante, pentru a identifica conținutul evergreen și care rezolvă cel mai bine îndoielile utilizatorului.

Trecerea de la Căutări la Descoperiri

O idee care a fost reafirmată de mai multe ori pe parcursul discursului VP la evenimentul aniversar și în textul pe care l-a publicat pe blogul Google a fost aceea de a trece dincolo de statutul de instrument de cercetare și de a transmite mai departe experiențe.

Pe baza acestui fapt, au fost create noi funcții și altele au fost actualizate, cum ar fi feedul Google :

Descoperi

Trebuie să fii surprins că am vorbit despre feed dar am folosit titlul Discover , nu? Ce se întâmplă este că una dintre schimbările comunicate este transformarea cunoscutului feed într-un portal de descoperire.

Pe lângă nume, designul a fost complet reînnoit gândindu-se la utilizarea imaginilor interactive și la disponibilitatea diferitelor tipuri de conținut, în special videoclipuri.

În acesta, veți putea intra în contact cu conținut recomandat în funcție de interesele dvs., pe lângă faptul că puteți schimba limba diferitelor teme. Astfel, puteți citi știri în engleză și texte despre agrement în portugheză.

Această nouă funcție va fi disponibilă și pe versiunea mobilă în următoarele luni.

Preferință pentru conținutul vizual

În cele din urmă, ultimul pilon al schimbărilor este concentrarea asupra conținutului vizual , bazat pe înțelegerea faptului că oamenii caută din ce în ce mai mult conținut care este ușor de consumat și care este, în același timp, foarte atractiv.

Povești AMP

Inspirat de succesul Snapchat și Instagram Stories, s-a anunțat că și mai mult vor fi investiți în formatul de povești Google , care a fost lansat în februarie.

La început acest format va fi destinat videoclipurilor vedetelor și sportivilor, dar ideea este ca în viitor să fie disponibil și pentru publicul larg.

Videoclipuri recomandate

Acum, concentrându-se pe formatele video, vor fi disponibile și materiale audiovizuale legate de subiectele de căutare și subtemele, ceva foarte apropiat de celebrele fragmente prezentate .

După ce ați aflat toate aceste știri, trebuie să vă întrebați cum să monetizați din aceste instrumente, nu?

Deocamdată nu s-a menționat nimic despre inserarea de reclame sau altele asemenea, dar ne putem aștepta ca în câteva luni, bazându-ne pe ideea că unele dintre aceste caracteristici ar avea un potențial mare de conversie, așa cum este cazul poveștilor.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.