Facebook Ads este sistemul media plătit al Facebook care oferă o mare varietate de formate de anunțuri. Prin intermediul acestuia, poți crea campanii și strategii pentru a-ți promova brandul pe Facebook și Instagram.
Facebook Ads rămâne unul dintre cele mai utilizate instrumente publicitare online din lume, fiind foarte valoroase pentru strategiile de marketing digital . Platforma are un site web complet, astfel încât companiile să își poată folosi creativitatea în reclame de diferite formate.
În prezent există peste 1 milion de companii care investesc în jur de 8 milioane de dolari în reclame pe an! În fața acestui lucru, cum poți obține un profit real pe această media plătită, ieșind în evidență de concurență?
Răspunsul este simplu: calitatea campaniei .
La fel ca în orice campanie de marketing , există puncte sensibile și importante asupra cărora trebuie lucrat, ținând întotdeauna cont de publicul și obiectivul principal.
De aceea, am creat un ghid practic, astfel încât să puteți afla tot ce aveți nevoie pentru a crea o campanie eficientă de reclame Facebook și pentru a vă măsura rentabilitatea investiției.
Vor fi abordate următoarele subiecte:
- Ce este Facebook Ads?
- De ce ar trebui să-l folosești?
- Care sunt elementele de bază ale reclamelor Facebook?
- Ce alcătuiește un anunț?
- Cum să folosiți reclamele Facebook pentru a crea o campanie?
- Cum este structura de bază a campaniei?
- Cum să vă gestionați campaniile?
- Care sunt cele mai bune practici pentru o campanie eficientă?
Să începem?
Ce este Facebook Ads?
Facebook Ads este sistemul media plătit al Facebook , care oferă o mare varietate de formate de anunțuri. Este extrem de eficient datorită diferitelor opțiuni de direcționare disponibile agenților de publicitate, care generează mai multe conversii.
Prin această platformă, este posibil să creați diferite audiențe, amestecându-le interesele, locațiile, genurile, vârstele și multe alte opțiuni și, astfel, direcționând anunțurile către persoanele potrivite .
De ce ar trebui să folosești Facebook Ads?
Dacă ați auzit vreodată, de-a lungul strategiei de Digital Marketing, că nu ar trebui să investiți în Facebook Ads, să știți că este important să țineți cont de propria strategie și obiective, evitând acest tip de sfaturi generale.
Acestea fiind spuse, lucrul cu Facebook Ads poate fi extrem de profitabil din momentul în care această strategie este în concordanță cu profilul publicului și obiectivele tale de business, acționând într-un mod integrat cu celelalte acțiuni deja realizate de echipa ta.
De menționat că Facebook Ads este unul dintre cele mai eficiente media plătite de pe piață, deoarece, pe lângă publicul larg care folosește rețeaua , campaniile tale pot dobândi diferite formate, nelimitându-se la texte.
În plus, puterea de direcționare a reclamelor Facebook este enormă și puteți explora în instrument profilul publicului la care doriți să ajungeți. Ca să nu mai vorbim că se pot face teste cu același anunț și se măsoară rezultatele , putându-le replica pe cele mai bune.
Arată uimitor, nu-i așa?
Și, pentru a înțelege toată această valoare pe care instrumentul este capabil să o adauge, vom prezenta câțiva dintre cei mai importanți termeni și concepte folosite de acesta.
Care sunt elementele de bază ale reclamelor Facebook?
Acum, să vorbim despre termeni obișnuiți din instrumentul de creare și gestionare a media plătite care sunt importanți și ar trebui să fii familiarizat cu aceștia.
Manager de afaceri
Aici se întâmplă toată magia! Business Manager este o parte pentru creatorii de reclame.
Media plătită nu se referă doar la butonul „boost post” și este important să știți că sunt multe în spatele lui.
Prin funcțiile managerului, este posibilă monitorizarea tuturor anunțurilor legate, analiza și măsurarea rezultatelor . Prin aceasta vei crea cele mai bune reclame pentru compania ta.
Este o parte aproape ascunsa, unde este posibil sa ai acces la termenii si functiile pe care le vom mentiona pe parcursul acestui continut.
Reclamă/Reclamă
Reclamă și reclamă sunt termeni similari. Ele sunt mass-media pe care plătiți pentru a apărea la cât mai mulți oameni cu un obiectiv predefinit .
Un anunț include reclamă (imagine și text), publicul specificat și metoda de plată/prețul plătit pentru media respectivă.
Anunțul dvs. apare alături de povești care sunt relevante pentru publicul dvs., așa că este important ca și anunțul dvs. să apară.
pixel de conversie
Pixelul de conversie este un instrument care utilizează o linie mică de cod care vă permite să urmăriți eficacitatea anunțurilor off-Facebook în alte pagini web, cum ar fi site-ul dvs.
Acest instrument trebuie configurat pentru a avea rezultate de analiză mai eficiente. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează, ar putea fi interesant să studiem mai multe despre Facebook Pixel .
Fluxuri de stiri
Aceasta este deja o veche cunoștință pentru oricine este un utilizator comun de profil sau de pagină. Inima întregii experiențe Facebook este construită în jurul ei.
Prin intermediul fluxului de știri, sau doar al fluxului, publicul tău are contact, caută și găsește toate informațiile care îi interesează. Este locul în care va apărea tot ceea ce postați de conținut, indiferent dacă este sponsorizat sau nu.
Publicare amplificată
O postare amplificată apare în feed și își mărește semnificativ acoperirea.
Boost- ul se face direct pe postările deja făcute pe pagină, iar Facebook sugerează de obicei să-ți sporești postările cu cea mai bună performanță.
Un mare avantaj al impulsionării este posibilitatea de a vă direcționa postarea către diferite grupuri, în funcție de performanța acestora .
publicație sponsorizată
Publicarea sponsorizată este calea de mijloc între o postare obișnuită și un anunț.
Când sponsorizați o postare, aceasta va fi afișată ca „Sponsorizat”, iar audiența dvs. se va limita la persoanele cărora le-au apreciat pagina dvs. Acest tip de format nu ajunge la noi utilizatori, ci doar cercul care face deja parte din brandul dvs.
Postările sponsorizate apar mai sus în fluxul de știri, astfel încât publicul dvs. are mai multe șanse să le vadă. Poate fi folosit pentru a promova un anumit produs sau o campanie cool pe care o desfășoară compania.
post întunecat
Ați căutat vreodată, ca utilizator, ceva ce ați văzut într-un anunț și nu l-ați găsit pe pagină? Aceasta este o postare nepublicată sau o postare întunecată.
Când creați un anunț în Facebook Ads, puteți genera ceva care are o anumită direcționare către un public, astfel încât să nu apară ca o postare normală în cronologia paginii.
Creația ta va fi afișată direct în fluxul de știri al utilizatorului, cu același format ca o postare, dar specific persoanelor la care vrei să ajungi.
Pe scurt, postarea întunecată este anunțul în sine pe care vei învăța să-l creezi până la sfârșitul acestui conținut , în loc să stimulezi doar o postare deja făcută din pagină.
Creșterea conversiilor
Facebook Conversion Lift (traducere gratuită a „High Conversion”) este un instrument care vă permite să urmăriți afacerile suplimentare generate de reclamele create pe Facebook pentru companie, atât online, cât și offline.
Creșterea conversiilor permite echipei de marketing să urmărească cât de mult venituri suplimentare sunt generate și cum să includă acestea în planul de marketing .
Rentabilitatea cheltuielilor publicitare (Rentabilitatea cheltuielilor publicitare)
ROAS, sau Return On Ad Spend , este rentabilitatea investiției campaniilor Facebook Ads . Măsoară eficiența unei campanii de marketing, calculând cât de mult a fost generat veniturile pentru afacere pe dolar investit în campanie.
Test A/B
Dacă afacerea dvs. încă nu știe ce tip de anunț este cel mai eficient, puteți utiliza acest instrument de testare.
Testarea A/B , după cum sugerează și numele, este o posibilitate de a încerca un anunț în diferite formate . Cu acesta, puteți vedea costul pe rezultat sau creșterea costului pe conversie.
impresii
Este de câte ori a fost afișat anunțul dvs. Pe mobil, o impresie este numărată prima dată când este văzută.
S-ar putea să fiți interesat și de acest alt conținut! Facebook Debugger: ce este și cum se utilizează instrumentul?
centru creativ
Un alt instrument de utilizat pentru reclamele Facebook este centrul creativ. Situat în Business Manager, vă permite să creați diferite formate de anunțuri , să le testați performanța și chiar să vă inspirați din exemplele disponibile.
clicuri
Acest termen echivalează cu numărul total de ocazii când utilizatorii au făcut clic pe anunțul dvs. În funcție de ceea ce promovați, ar putea fi participarea la un eveniment, un site web de vizitat sau instalări de aplicații, de exemplu.
vizualizări video
Este numărul total de ori când videoclipul dvs. a fost vizionat timp de trei secunde sau mai mult. Pentru a afla și mai mulți termeni, puteți consulta Glosarul termenilor de publicitate și Glosarul general al termenilor Facebook .
Conversii
Conversiile sunt acțiuni complete efectuate de utilizator. De exemplu, dacă obiectivul dvs. este să generați mai multe vânzări sau să vizitați un site web și acel obiectiv este atins, ați generat o conversie.
Acum, citiți mai departe pentru a afla totul despre crearea unei campanii eficiente cu acest instrument!
Ce alcătuiește un anunț?
Sunteți deja familiarizați cu termenii de bază (și cum funcționează) Facebook, nu?
În general, utilizarea sa este foarte intuitivă și, de-a lungul anilor, designul, caracteristicile și experiența utilizatorului s-au îmbunătățit semnificativ.
Dar, atunci când creăm un anunț, întâlnim mai multe puncte cu care nu avem contact în fiecare zi – și ele sunt părți importante ale construirii anunțului.
Ca un puzzle, ele se potrivesc perfect pentru a crea cea mai bună experiență de utilizator posibilă atunci când interacționează cu anunțul dvs. În general, avem patru părți principale și subdiviziunile acestora:
- obiectiv;
- creativitate;
- public;
- investitie.
În continuare, vom arunca o privire la fiecare dintre ele. Urmare!
obiectiv
Primul pas către o reclamă de succes este să ții cont de ce vrea compania să atragă cu el.
Există multe posibilități de a crea o reclamă, ceea ce este foarte tare, deoarece astfel poți împărți bugetul în mai multe tipuri de reclame și poți testa care da cele mai multe rezultate.
Câteva obiective ale campaniei dintre care puteți alege sunt:
- recunoașterea mărcii;
- gamă;
- trafic;
- implicare/angajare;
- instalarea aplicației (utilizați acest obiectiv dacă doriți să vă faceți publicitate aplicației pe platformă);
- vizualizări video;
- generarea de lead-uri (captura de lead);
- mesaje (doriți să mutați direct sau WhatsApp Business?)
- conversii;
- vânzări de catalog;
- trafic spre unitate (punct fix sau magazin virtual);
Creativitate
Partea „creativă” a unui anunț este alcătuită din toate elementele legate de brandul tău, fie că sunt grafice sau nu.
Partea grafică este ceea ce alcătuiește vizual anunțul dvs. (text, imagini etc.) – și o vom detalia mai târziu.
Reclamele sunt, de asemenea, o modalitate de a crea o conexiune emoțională între publicul dvs. și afacerea dvs., iar tot ceea ce spuneți și faceți este la fel de important într-o reclamă ca și în comunicarea generală a mărcii.
Un brand puternic reușește să-și transmită mesajul prin reclame și creează campanii care își ating obiectivele .
O campanie se bazează pe toate eforturile necesare pentru a atinge un obiectiv definit – clicurile pe un site web și aprecierile sau descărcările de aplicații sunt exemple de obiective pentru o campanie.
Public
Este una dintre cele mai interesante părți ale platformei de reclame Facebook și, de asemenea, una dintre cele mai importante.
Este posibil să creați publicul ideal pentru anunțul dvs., precum și posibilitatea de a avea mai multe audiențe diferite pentru reclame și obiective diferite. Pentru a face acest lucru, faceți doar segmentarea corectă .
Citiți următoarele subiecte pentru a înțelege mai bine.
Audiențe principale (publicul principal)
Este un public creat din date demografice: locație, stil de viață și stadiu, caracteristici de achiziție etc.
Aceste date sunt colectate prin informațiile conținute în profilul dumneavoastră și comportamentul dumneavoastră în cadrul platformei.
audiențe personalizate
Personalizarea publicului este o opțiune din reclame care vă permite să vă găsiți publicul existent printre utilizatorii Facebook.
audieri similare
Dacă aveți o listă de consumatori sau utilizatori care sunt importanți pentru afacerea dvs. și ale căror caracteristici le cunoașteți deja, puteți crea audiențe asemănătoare.
Cu alte cuvinte, acest public poate fi similar cu un public personalizat pe care l-ați creat.
Facebook Exchange
Este posibil să utilizați platforme de publicitate externe (platformă la cerere sau DSP) pentru a înțelege caracteristicile comportamentului utilizatorului în afara platformei.
Scopul acestui lucru este de a utiliza aceste date pentru a crea reclame în concordanță cu aceste comportamente.
Categorii de parteneri
Facebook se bazează pe parteneri externi care furnizează date prin pachete de opțiuni de direcționare. Aceste date se bazează pe activitatea în afara Facebook și pot fi folosite pentru a crea anunțuri.
Investiție
Când cumpărați publicitate online, există câțiva termeni care sunt adesea folosiți pentru a defini forma de facturare pe care o veți putea vedea după ce anunțul este deja live.
Este important să știi care sunt acestea, astfel încât să fii deja familiarizat cu subiectul. Uite:
Cost pe acțiune (CPA)
Este costul mediu pe care îl plătiți pentru acțiunea pe care utilizatorul o face cu privire la anunțurile dvs.
Anunțurile bune încurajează mai mulți oameni să interacționeze cu acțiunea dorită, cu cât sunt mai multe acțiuni (clicuri/interacțiuni) pe anunțul dvs., cu atât costul pe acțiune va fi mai mic .
Cost pe clic (CPC)
CPC este deja o veche cunoștință a agenților de publicitate online. Acesta este cât plătiți, în medie, pe clic pe anunțul dvs. CPC-ul mediu este calculat utilizând costul total al anunțului/totalul de clicuri.
Cost pe 1.000 de afișări (CPM)
Costul pe mie arată media pe care o plătiți pentru fiecare mie de afișări ale anunțului dvs.
O impresie este de fiecare dată când anunțul este afișat, indiferent dacă există sau nu interacțiune. Poate fi calculat folosind formula: cost total anunț / (total afișări/1000).
Cum să folosiți reclamele Facebook pentru a crea o campanie?
Acum a sosit cel mai așteptat moment al conținutului: crearea efectivă a unei campanii care, în cele din urmă, va fi reclama ta. Vezi pas cu pas mai jos!
Atenție : este important să rețineți că trebuie să aveți o pagină de fani creată! Nu este permis să creezi reclame dacă compania ta folosește un profil comun.
1. Deschide Business Manager
Primul lucru de făcut este să mergeți la Business Manager la și să vă conectați.
Business Manager este un instrument complet de creare și analiză a reclamelor. Aici veți crea, modifica și urmări campaniile.
2. Stabiliți un obiectiv
Acesta este ecranul general pe care îl veți primi atunci când selectați prima creație.
Aici ar trebui să aveți un obiectiv pentru acel anunț, care poate fi cunoașterea mărcii dvs., acoperirea, traficul etc.
Când treceți mouse-ul peste fiecare obiectiv, va apărea o pictogramă (i) , în care va apărea o scurtă explicație pe ecran. Cu aceasta, îți va fi mai ușor să identifici ce se potrivește cel mai bine companiei în acest moment.
După ce ați selectat o opțiune, derulați în partea de jos a paginii. În acest moment, va apărea o nouă parte pentru a confirma opțiunea și a începe configurarea campaniei. În exemplul de mai jos, am selectat opțiunea „Recunoașterea mărcii”:
Înainte de finalizare, puteți alege opțiunea „Testare A/B” și „Optimizare buget campanie”.
În Testarea A/B, încercați diferite plasări ale aceluiași anunț. În Optimizarea bugetului este posibil să se definească prin investiții zilnice sau pe viață.
În varianta zilnică, suma aleasă este plafonul maxim de cheltuieli, în timp ce în varianta pe viață, suma totală este repartizată pe perioada în care campania este activă.
3. Segmentează publicul
În pasul următor, veți crea publicul pe care doriți să îl vizeze aceasta și alte anunțuri (le puteți salva pentru utilizare ulterioară).
În fiecare pictogramă, putem vedea și simbolul mai multor informații, astfel încât este posibil să înțelegem fiecare informație selectată.
Această etapă este foarte importantă pentru strategia ta, așa că cunoașterea persoanei tale este esențială în acest moment.
Segmentarea, cea pe care am menționat-o puțin mai sus în același conținut, este importantă și în această etapă. La urma urmei, pe măsură ce restrângeți opțiunile, în colțul din dreapta al ecranului puteți vedea cum va fi acoperirea medie a acestui anunț.
Direcționarea este cuvântul cheie pentru un anunț și o campanie de succes , trebuie să vă optimizați cheltuielile și să ajungeți la utilizatorul potrivit.
De exemplu, să ne imaginăm că publicul la care dorim să ajungem este interesat de Digital Marketing și caută agenții care oferă acest serviciu. Deci, să începem cu localizarea.
Să presupunem că publicul nostru este situat în Belo Horizonte. Este posibil să se definească o rază dincolo de limitele orașului ales, astfel, se poate acoperi audiențe apropiate orașului, dar cu reședința în municipiile din apropiere.
De asemenea, puteți alege ce caracteristică a persoanelor legate de acel oraș doriți să fie numărată. Sub hartă, selectați toți cei aflați în acea locație.
Dacă vă aflați într-un oraș turistic, puteți crea reclame cu promoții specifice pentru vizitatorii care se află în prezent în oraș, de exemplu. Opțiunile sunt nesfârșite!
Sexul și vârsta vor varia în funcție de afacerea dvs. și de publicul dvs. actual. Și este posibil să selectați mai multe date demografice foarte interesante.
De asemenea, puteți crea audiențe prin statutul lor relațional (căsătorit, căsătorit etc.), mediul profesional, ocupația, țara, locurile pe care le frecventează, gusturile personale și multe alte date.
Pentru exemplul nostru, să căutăm oameni care sunt interesați de: Marketing digital, Inbound Marketing, Content Marketing, bloguri, social media și email marketing. În plus, vom selecta formarea ca un demografic al publicului nostru și, de asemenea, poziția pe care o dețin.
La fel ca interesele, putem selecta comportamente ale utilizatorilor care sunt similare cu publicul și personajul nostru.
Dacă compania dvs. are sau gestionează mai multe pagini fan decât ale dvs., puteți crea conexiuni prin includerea sau excluderea acestor utilizatori.
Și iată un sfat de aur: înainte de a te angaja, verifică-ți publicul potențial! Numărul l-am spus în colțul din dreapta al ecranului. Dacă este prea mic, opriți-vă și regândiți-vă direcționarea. Scopul este de a ajunge la oamenii potriviți, dar un număr prea mic nu este cool.
În cele din urmă, puteți salva acel public pentru a o utiliza din nou mai târziu.
4. Alegeți plasarea anunțului dvs
Tot pe aceeași pagină cu selecția publicului, există plasarea anunțului dvs. Este locația sa pentru utilizator.
Există două opțiuni: automată și manuală. În mod automat (recomandat), Facebook însuși va defini cele mai bune poziții în funcție de bugetul tău. În plasarea manuală, alegeți locațiile.
În plus, puteți defini și la ce rețea socială să conectați anunțul. Chiar dacă nu ai un profil Instagram, această media plătită poate circula acolo.
5. Stabiliți controlul și optimizarea cheltuielilor
În această etapă a setului de anunțuri, puteți defini cât sunteți dispus să plătiți pentru fiecare clic pe link.
Să presupunem că aveți o pagină de destinație care funcționează foarte bine și rata de conversie este mare.
Deoarece majoritatea vizitatorilor dvs. LP sunt convertiți, optarea pentru CPC poate fi o soluție bună pentru a vă optimiza investiția.
Anunțurile sunt difuzate în mod prestabilit pe tot parcursul zilei, astfel încât mai mulți oameni să aibă ocazia să le vadă. În plus, este posibil să selectați un program setând o dată și o oră de început și de sfârșit pentru anunț.
6. Creați conținutul anunțului
Acesta este momentul să puneți în practică toate ideile bune pe care le-a avut echipa dvs. pe parcursul planificării campaniei.
Selectați pagina de fani pe care doriți să o conectați la anunț și conectați-vă contul de Instagram. Dacă nu aveți unul, puteți crea unul chiar în Facebook.
Compoziția anunțului dvs. se face aici.
Avem opțiunea de a crea reclame cu mai multe imagini , numite Carusel — excelent pentru comerțul electronic și magazinele de îmbrăcăminte. În acest format, imaginile sau videoclipurile trec una lângă alta și, de asemenea, o singură imagine sau videoclip.
Pe lângă crearea unui anunț de la zero, puteți crea și dintr-o postare pe pagină existentă .
După ce te-ai decis cu privire la format, este timpul să alegi media principală pentru anunțurile tale. În colțul paginii există o scurtă explicație a celor mai bune practici pentru imaginea sau videoclipul corect.
Puțin mai jos, tot pe același ecran, să definim textul și link-urile pentru a face legătura către anunțul nostru.
Un lucru foarte interesant despre Facebook Ads este experiența pe care o are utilizatorul în timpul creării, deoarece este posibil să vedeți exact cum arată în diferitele sale formate chiar înainte de a-l finaliza, astfel încât să îl puteți schimba oricând.
Bine, să trecem la text!
Acest pas este foarte important deoarece, alături de imagine, textul trebuie să fie ucigaș pentru ca anunțul tău să fie eficient și să-și atingă obiectivul. Iată câteva sfaturi de creare rapidă:
- fi obiectiv;
- folosiți creativitatea ;
- lăsați un mesaj clar;
- face un apel atractiv;
- utilizați declanșatoare mentale;
- evidențiați mesajul principal;
- luați în considerare utilizarea emoji-urilor (dacă limbajul mărcii o permite);
În cadrul reclamei este posibil să se creeze un îndemn la acțiune . Este o modalitate excelentă de a încuraja utilizatorul să ia măsuri, mai ales dacă este specific, cum ar fi accesarea site-ului.
La finalul reclamei, poți activa Pixelul despre care am vorbit mai devreme, pentru a monitoriza conversiile.
După terminarea anunțului se trece la etapa de analiză. Poate dura câteva minute pentru ca plata să fie procesată și apoi putem trece la pasul următor: analiza rezultatelor respectivei media.
[Bonus] Biblioteca de anunțuri pentru inspirație
În ciuda posibilității de a crea diferite reclame și de a le testa, este mai bine să economisiți bugetul și să îl utilizați eficient, nu?
De aceea ți-am oferit un sfat bonus de inspirație pentru crearea campaniilor tale: Biblioteca de reclame Facebook .
Aici sunt concentrate toate reclamele active Facebook. Da! Puteți căuta piese de la mărci mari sau chiar puteți arunca o privire la concurenți.
Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesați instrumentul și să căutați numele mărcii sau al companiei pe care doriți să vedeți anunțurile.
Căutând „Revista Luiza”, de exemplu, se deschide un nou ecran și apar toate anunțurile active în prezent.
Acum puteți analiza textul, imaginea, aspectul anunțului, la ce rețea socială este conectat și alte opțiuni. De asemenea, puteți verifica testele care au fost efectuate cu mai mult de un produs. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a cerceta înainte de a-ți crea propria ta!
Cum este structura de bază a campaniei?
Înainte de a vă arăta cum să analizați rezultatele campaniei, să recapitulăm, în general, cum arată campania publicitară.
Seturile de anunțuri sunt seturi de anunțuri, în care puteți determina frecvența afișărilor, bugetul, metoda de plată și locația.
În cele din urmă, reclamele sunt setul de toate acestea, pe lângă text, imagine, videoclipuri și apel la acțiuni care vor fi văzute de utilizator.
Totul ok până acum? Acum, să trecem la încă o parte practică!
Cum să vă gestionați campaniile?
Revenind la zona centrală a Ads Manager, veți avea o imagine de ansamblu asupra tuturor campaniilor dvs., cu starea de livrare, buget, rezultate, acoperire, afișări, cost pe rezultat etc.
De asemenea, puteți să dați clic pe anunț și să urmăriți performanța, plasarea și livrarea acestuia prin date grafice.
Pe lângă analizarea ecranului de start cu rezultatele media plătite, este esențial să studiați informațiile suplimentare pe care aceste cifre le arată, deoarece acestea vor servi drept bază pentru schimbarea segmentării audienței și a noilor obiective pentru următoarele .
Pentru a ști dacă o reclamă merge bine sau nu, este important să o analizezi din obiectivul general al campaniei respective. Dar pentru a înțelege ce arată numerele, trebuie să înțelegeți ce reprezintă fiecare coloană.
Buget
Este suma pe care ați alocat-o pe zi sau pe viață, de exemplu.
Rezultate
Aici ar trebui să acordați atenție, deoarece această coloană va indica de câte ori a fost atins rezultatul dvs. (acel obiectiv pe care l-ați stabilit la începutul campaniei).
a ajunge
Acoperirea definește numărul de utilizatori care au fost afectați de media dvs. Aici, numerele vor varia în funcție de plasarea anunțului.
impresii
Acest număr reprezintă de câte ori a apărut acest anunț utilizatorului. Poate apărea de mai multe ori, așa că nu-l confundați cu gama, sunt funcții diferite.
Cost pe rezultat (CPR)
De asemenea, această rubrică merită o atenție deosebită, întrucât este locul în care compania află cât a costat obținerea fiecărui rezultat.
Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile pentru a vă măsura anunțul, dar puteți personaliza și această analiză cu informații care se potrivesc cel mai bine mărcii dvs.
Doar derulați bara gri în colțul din dreapta și faceți clic pe semnul + albastru. Vor apărea noi opțiuni din care puteți alege.
Care sunt cele mai bune practici pentru o campanie eficientă?
Până acum, puteți observa că Facebook Ads este un instrument intuitiv, foarte direct și care urmărește să faciliteze toate acțiunile efectuate de utilizatori, nu?
Dar, pentru a ajuta și mai mult în mediile plătite de succes, există câteva bune practici concentrate pe crearea de reclame care încearcă să aducă aceste idei publicului companiei tale.
Bunele practici pot fi împărțite în:
- pentru mărci;
- creativ;
- de planificare;
- segmentare;
- și, în final, măsurarea rezultatelor.
Și acum să le vedem pe fiecare!
Cele mai bune practici pentru mărci
Modul în care utilizatorii descoperă și interacționează cu tot ceea ce îi înconjoară s-a schimbat mult de-a lungul anilor.
Când introduceți marca dvs. în lumea reclamelor, trebuie să utilizați vederea, sunetul și mișcarea pentru a capta atenția și pentru a construi un brand puternic în lumea media plătită.
Așa-numitul „centru de descoperire” pentru utilizatori este fluxul de știri.
Este concentrat tot conținutul cu care oamenii vor intra în contact, iar al tău trebuie să iasă în evidență! În feed captezi atenția utilizatorului, fiind diferit, creând conținut pe care acesta îl consideră interesant și care îl va face să-ți urmărească videoclipul până la final, de exemplu.
Cel mai bun mod de a profita de simțurile utilizatorului atunci când creați reclame este să utilizați resurse audiovizuale. Videoclipurile sunt interactive, directe și arată conținutul într-un mod mai interesant și mai captivant.
Dar credeți-mă, nu toată lumea vrea să vă vadă reclamele. E trist, dar este o realitate! Și, spre deosebire de ceea ce vă gândiți acum, acest lucru este excelent.
Imaginați-vă că audiența campaniei dvs. este formată din 5 milioane de oameni, dar dintre toți, doar 50.000 sunt cu adevărat interesați de produsul dvs. și sunt dispuși să facă o achiziție.
Asta înseamnă că ai avut 4.950.000 de afișări care nu au generat niciun fel de profit pentru afacerea ta. Unul dintre cele mai importante instrumente pentru marca dvs. atunci când faceți publicitate pe Facebook funcționează bine cu segmentarea și crearea publicului.
Nu te gândi să vorbești cu toată lumea, gândește-te să vorbești cu cei care se vor identifica cu brandul tău și cu mesajul tău.
bune practici creative
Metoda de bază a unui anunț prin Facebook este „building for feed”, care poate fi tradus prin „building for feed”.
Vă amintiți că fluxul de știri este în centrul atenției pentru toți utilizatorii?
Deci, partea creativă a reclamelor trebuie optimizată, astfel încât anunțurile dvs. (și chiar postările dvs.) să fie autentice și să transmită ideile pe care marca dvs. dorește să le transmită.
Ideea „build for feed” este destul de simplă, dar funcționează foarte bine.
Scopul este de a realiza conexiuni adevărate cu publicul dvs., generând implicare cu marca dvs. și construind idei bune.
Primul lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare este publicul tău, este baza a tot ceea ce vei face. Ea este cea cu care ar trebui să comunici, iar dacă nu o cunoști, vei vorbi cu oamenii nepotriviți într-un mod greșit.
Prin urmare, fiți creativ, căutați inspirație (cum ar fi Biblioteca de anunțuri) și inovează. Nu tot ceea ce funcționează pentru o marcă funcționează pentru altul, dar unele informații pot fi obținute din urmărirea reclamelor concurenței.
Utilizarea povestirii ca practică creativă
O modalitate bună de a folosi creativitatea pentru media plătită este povestirea .
Creați povești pe care să le împărtășiți cu publicul dvs. care să reflecte personalitatea acestora și să încurajeze interacțiunile cu marca dvs.
De asemenea, creați conținut care să vă susțină povestea principală. Nu este posibil să creați conținut captivant și semnificativ 365 de zile pe an, dar este posibil să creați conținut specific anumitor perioade.
Îți amintești de vedere, sunet și mișcare? Reclama dvs. publicitară trebuie să le aibă pe toate trei.
Aveți la dispoziție câteva secunde pentru a convinge utilizatorul să vă vizioneze videoclipul sau să interacționeze cu anunțul dvs. — și acesta este momentul să arătați că marca dvs. și produsul dvs. sunt senzaționale, folosind resurse și elemente vizuale care îl vor ajuta să transmită acea valoare.
Conținutul dvs. în sine trebuie să fie legat de marca dvs., fie că este un videoclip, o imagine sau o fotografie. Nu uitați să păstrați tema legată de marca și afacerea dvs., izbitoare și replicabilă în diferite formate și situații.
Bune practici de planificare
La Rock vorbim mereu că planificarea este sufletul afacerii sau cel puțin al unei campanii de succes.
Înainte de a crea primul anunț, de a face prima fotografie sau de a scrie prima propoziție, trebuie să planificați cum va arăta campania și ce așteptări aveți de la ea .
Primul pas este să te întrebi care sunt obiectivele mele și cum poate Facebook să le ajute să le atingă? Fără să știi clar unde vrei să ajungi, este foarte greu să găsești cea mai bună cale de a ajunge acolo.
Puteți alege oricare dintre obiectivele pe care le-am menționat deja în acest conținut, dar ceea ce va aduce fiecare dintre ele ca urmare trebuie planificat, în funcție de ceea ce caută compania în acest moment.
Una dintre principalele modalități de a afla dacă sunteți pe drumul cel bun este să definiți ce indicatori cheie de performanță trebuie să urmăriți.
KPI -urile sunt modalitatea de a urmări rezultatele și de a vedea dacă sunteți pe drumul cel bun pentru obiectivul definit. Alegeți valori care combină eforturile media digitale, urmărirea pe termen scurt și succesul pe termen lung.
Un KPI bun oferă perspective interesante — puteți afla cum apar mai multe conversii, care este costul unui nou client care vine de la Facebook și o mulțime de alte date.
Cele mai bune practici de segmentare
Am explicat că direcționarea utilizatorilor este o parte foarte importantă a strategiei tale Facebook Ads și încă este!
Este esențial să vă cunoașteți audiența, astfel încât să puteți alege segmentarea necesară atunci când creați media.
Când campania dvs. este live, vor apărea oameni noi care vă vor aprecia pagina și vă vor urmări conținutul, dar merită să rețineți că aveți nevoie de calitate la acești utilizatori, altfel aceștia nu vă vor mai urmări în curând. Prin urmare, cantitatea nu este întotdeauna cel mai puternic punct.
Cunoașterea gusturilor, intereselor și a modului în care compania dvs. poate ajuta persoana este un început bun. Odată ce anunțul a fost difuzat, puteți, de asemenea, să analizați noile interese și informații despre implicare.
Bune practici în măsurarea rezultatelor
Cireașa de pe tort pentru a vă planifica campania este să utilizați pixelul de conversie oferit de Facebook.
După cum am explicat în subiectele anterioare, pixelul de conversie este o mică linie de cod furnizată pentru a urmări performanța anunțurilor dvs. în afara Facebook. Prin intermediul acestuia, vei putea măsura rezultatele mai eficient.
A reuși cu Facebook Ads este un proces constant, cu multe teste, greșeli și succese. Nu este doar aruncarea unui mediu în aer și așteptarea unui efect magic.
Rezultatele vin pe măsură ce sunt aduse îmbunătățiri și testele sunt efectuate de dvs. și de echipa dvs.
Nu există nicio îndoială că trebuie să începeți o campanie publicitară pe Facebook astăzi, nu? Cu peste 1 miliard de utilizatori, posibilitățile de creștere a mărcii dvs., angajamentul social și rentabilitatea investiției sunt uriașe.
Amintiți-vă întotdeauna că, înainte de orice altceva, marca dvs. trebuie să clarifice unde se află, cine este publicul său și cum dorește să comunice cu ei. Și pentru toate acestea: planificarea este cuvântul cheie.
Acum că știți totul despre Facebook Ads, este timpul să vă creați campania de succes.