Cu toții am folosit Google Images pentru a face mai multe căutări vizuale. Fie că este vorba de a veni cu idei de proiecte pentru a construi o casă, sau chiar de a învăța cum să legați o cravată.

În aceste cazuri, știm că imaginile pot fi mult mai relevante pentru utilizatori decât conținutul text. Și, din această cauză, Google încearcă în mod constant să ajute la clasarea imaginilor care rezolvă cu adevărat problemele și îndoielile utilizatorilor săi.

Noua actualizare a motorului de căutare este axată tocmai pe acest subiect. De acum înainte, pentru a ajuta și mai mult în răspunsul vizual al conținutului prin imagine, Google a adăugat titluri ca subtitrări în imaginile motorului său de căutare.

Potrivit motorului de căutare, adăugarea mai multor informații în jurul imaginilor generează rezultate mai clare și mai relevante, ajutând la rezolvarea mai rapidă a îndoielilor utilizatorilor.

Ultimele actualizări în acest context, efectuate anul trecut, au fost adăugarea unor etichete precum „venit” și „produs” la anumite reclame. În plus, au fost adăugate și adresele URL ale domeniilor fiecărui rezultat, astfel încât utilizatorul să cunoască sursa imaginii.

Care sunt beneficiile etichetei Title pe imagini

Noua actualizare constă în adăugarea titlului publicațiilor fiecărei imagini. Cu aceste informații suplimentare, utilizatorul va putea identifica mai ușor subiectul căutării și dacă site-ul/blogul acelei imagini conține conținut care este mai relevant pentru el.

Vedeți exemplul de mai jos despre cum va funcționa pagina Google Imagini de acum înainte:

Rezultatul căutării oferă imaginea fructului pe care îl căuta utilizatorul. Dar odată cu actualizare, conținutul vizual începe să afișeze titlul publicației sub imagine, ajutând considerabil utilizatorul cu informații suplimentare despre căutarea sa.

Doar privind pagina Google Imagini, utilizatorul află deja că numele fructului este carambolă, pe lângă faptul că este consumat în mod obișnuit în China și este un fruct tropical. Aceste informații ajută utilizatorul să întreprindă următoarele acțiuni pentru a continua să învețe despre conținut.

Este de netăgăduit că această actualizare face din Google Image un instrument mult mai util pentru utilizatori pentru a explora informații relevante pe această temă.

Potrivit declarației Google, subtitrările imaginilor vor începe să fie difuzate în întreaga lume începând din această săptămână pentru aplicația Google și în căutările de telefoane mobile, folosind dispozitive Android și IOS.

Ce impact al actualizării asupra strategiei SEO

Dacă aveți un blog/un site web, este timpul să aveți grijă suplimentară de titlurile de conținut după această actualizare!

Sfatul meu este să evaluez tot conținutul deja publicat pentru a optimiza etichetele de titlu. În acest fel, te vei asigura că imaginile tale se clasează bine și blogul/site-ul tău continuă să aibă rezultate din ce în ce mai mari.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.