Hashtag-ul constă în unirea unui cuvânt cheie precedat de simbolul #, sau „hash”, așa cum este mai bine cunoscut în Romania. Hashtag-ul este utilizat pe scară largă de utilizatori pe rețelele sociale.
Dacă rețelele sociale sunt locuri în care oamenii pot împărtăși ceea ce văd, gândesc și simt, nu ar fi grozav dacă am putea filtra căutările în jurul subiectului acestor comentarii?
Dacă ai fost de acord cu această întrebare poți fi fericit, pentru că există o soluție pentru asta.
Este folosirea hashtag-urilor!
Odată cu utilizarea pe scară largă a rețelelor sociale, prezența hashtag-urilor devine din ce în ce mai constantă.
Mulți oameni au văzut și chiar au folosit acest dispozitiv, dar nu înțeleg funcția sa principală.
Așadar, pentru a înțelege mai bine pentru ce este și cum să-l folosești corect, consultă această postare de mai jos.
- ce este hashtag-ul
- Cum și când să folosiți hashtag-urile
- 4 sfaturi de bază pentru utilizarea hashtag-urilor
- Cum poate afacerea mea să folosească hashtag-urile
- Cum funcționează hashtag-ul pe fiecare dintre rețelele sociale
- Cum să folosiți hashtag-urile pentru marketing pe fiecare rețea socială
ce este hashtag-ul
Hashtag este un termen sau o expresie precedată de simbolul hash (#) folosit în rețelele de socializare cu scopul de a direcționa utilizatorul către o pagină de publicații legate de același subiect sau discuție. Este folosit pe Facebook, Twitter, Instagram și alte rețele sociale.
Fiecare hashtag creat este transformat într-un hyperlink care va direcționa căutarea către toate persoanele care și-au etichetat conținutul cu acel hashtag specific.
Când selectați un cuvânt cheie pentru conținut, acesta este adăugat automat la grupul de căutare pentru subiectul respectiv.
Cu alte cuvinte, aceasta este o modalitate mult mai practică de grupare a conținutului diferit pe o anumită temă, facilitând cercetările ulterioare pe tema dorită.
Din această căutare este posibil să găsiți persoanele care vorbesc despre subiect și ceea ce a împărtășit fiecare dintre ei.
De exemplu, dacă sunteți interesat să știți ce comentează oamenii cu privire la un subiect sau un conținut nou în mijlocul Marketingului de conținut , vă puteți facilita căutarea căutând hashtag-ul cu numele subiectului sau temei pe care doriți să o căutați. rețelele.sociale.
Astfel, vei afla ce gândesc oamenii și ce comentează pe această temă.
Cum și când să folosiți hashtag-urile
A folosi un hashtag este foarte simplu. Folosiți doar semnul hash (#) așa cum este cunoscut înRomânia.
Și, imediat după, introduceți cuvântul cheie care credeți că vă va clasa mai bine postarea. Nu uitați că spațiile nu sunt identificate, așa că scrieți toate cuvintele împreună.
Revenind la exemplul nostru, pentru a vorbi despre Marketing de conținut, de exemplu, trebuie doar să adăugați hashtagul #contentmarketing sau #contentmarketing și vă veți asigura că comentariul dvs. este inclus în universul de căutare al subiectului.
4 sfaturi de bază pentru utilizarea hashtag-urilor
Este important să vorbim despre câteva sfaturi care pot ajuta foarte mult la succesul hashtag-urilor tale.
1. Nu pune tot conținutul într-un hashtag
Dacă vrei să știi ce gândesc oamenii despre film, folosește hashtag-ul cu numele filmului, nu #WhatAsPessoasAchandoAboutOFilme, deoarece acest lucru va restricționa foarte mult căutarea, reducând volumul de conținut găsit.
2. Nu folosi un hashtag pentru fiecare cuvânt
Acest sfat este opus celui precedent. Dacă adăugați hashtag-urile #ce #ce #gândesc #oamenii #la #film, vă veți adăuga conținutul în diferite grupuri de căutare, nu neapărat ceea ce ați planificat inițial.
3. Folosește un hashtag care se potrivește cu subiectul postării
Folosirea unui hashtag doar pentru că este foarte căutat fără a vorbi despre subiectul hashtag-ului va fi ineficientă pentru diseminarea conținutului.
4. Verificați-vă ortografia
O greșeală simplă de ortografie (sau chiar de scriere) poate face ca hashtag-ul să fie un eșec, deoarece există foarte puține șanse ca mai multe persoane să facă aceeași greșeală la crearea hashtag-ului.
Cum poate afacerea mea să folosească hashtag-urile
Acum că știi ce este un hashtag și cum să-l folosești corect, este timpul să înțelegi cum poți aplica aceste cunoștințe în practica companiei tale.
În primul rând, este important să subliniezi importanța de a avea profiluri corporative pe rețelele sociale unde publicul tău este mai prezent și mai activ.
În acest fel, este posibil să interacționezi și să te apropii de public, creând o relație care depășește cu mult simpla reclamă.
Așadar, dacă profilul tău este public, utilizarea hashtag-urilor adecvate poate face ca conținutul tău să fie găsit de multe persoane, pe lângă cei care sunt deja urmăritori ai paginii tale.
Așadar, alegerea hashtag-urilor potrivite poate juca un rol cheie în acoperirea publicațiilor tale, crescând numărul de urmăritori, fani sau clienți.
Este interesant să-ți creezi propriul hashtag pentru marca sau evenimentul tău ca strategie de marketing digital .
În acest fel, îți poți încuraja publicul să partajeze conținut cu hashtag-ul tău pentru a concura pentru promoții sau premii, de exemplu, iar în schimb ele vor crește foarte mult vizibilitatea hashtag-ului tău.
Aceasta a fost strategia pe care am folosit-o la evenimentul RD Summit din 2019, astfel încât oamenii să câștige cadouri speciale dacă ar posta fotografii cu hashtag-ul pe profilurile lor de Instagram.
Așadar, atunci când un brand creează un hashtag și oamenii încep să preia proprietatea asupra acestuia, vor interacționa direct cu marca și compania, crescând șansa de a deveni clienți mai târziu.
Cum funcționează hashtag-ul pe fiecare dintre rețelele sociale
Chiar dacă a fost creat de Twitter, astăzi acestea sunt deja foarte răspândite în contextul online și alte câteva rețele de socializare își încurajează și utilizatorii să folosească hashtag-uri.
Este foarte important să cercetezi fiecare rețea de socializare foarte bine pentru a înțelege cum se comportă oamenii și cum folosesc hashtag-urile pentru a genera cea mai mare implicare posibilă.
Există mai multe rețele sociale care s-au alăturat hashtag-urilor, cum ar fi Facebook, LinkedIn, Instagram, Google+, Pinterest și Vine. Dar comportamentul utilizatorilor este destul de diferit și unic în fiecare dintre ei.
De exemplu, pe Twitter , oamenii tind să folosească doar unul sau două hashtag-uri în postările lor, tocmai pentru că este o platformă de microblogging în care caracterele sunt limitate pe postare.
Pe Instagram , oamenii folosesc 4 sau mai multe hashtag-uri, în medie.
Pe lângă volumul diferit de hashtag-uri utilizate, fiecare dintre rețelele sociale are particularitățile și specificitățile sale.
Deci s-ar putea ca un cuvânt cheie care are mare succes pe Twitter să nu aibă neapărat la fel de succes pe Facebook.
Vom vorbi mai multe despre asta în subiectul următor.
Cum să folosiți hashtag-urile pentru marketing pe fiecare rețea socială
Pe lângă hashtag-urile care se referă la evenimente sau date importante și hashtag-uri create de diferite companii în scopuri de marketing, unele hashtag-uri vin cu idei de utilizatori și devin virale .
Compania ta poate folosi aceste hashtag-uri pentru a se alătura unei conversații care reunește mii de oameni din întreaga lume.
Fiecare rețea socială are propriile hashtag-uri virale. Câteva exemple sunt:
- #FF pe Twitter – „Urmărește vineri”, ceva de genul „vineri la rând”, un hashtag folosit pentru a recomanda urmăritorilor tăi un profil care ți se pare interesant)
- #instagood pe Instagram – folosit pentru a indica o fotografie care s-a dovedit foarte bună.
Hashtag-urile virale nu se mută adesea de la o rețea socială la alta. Nu ar avea prea mult sens să folosești #instagood într-un tweet, de exemplu.
De asemenea, ați văzut, în articolul precedent, că există diferențe importante între modul în care oamenii și-au însușit hashtag-urile pe diferite rețele sociale. Subliniem că în unele rețele de socializare sunt folosite mai mult decât în altele.
Pe lângă aceste diferențe, există și probleme practice care se modifică în funcție de canal. Cu alte cuvinte, pașii de utilizare a unui hashtag și funcțiile disponibile se modifică ușor și în funcție de rețeaua de socializare.
Pe Instagram, pentru a folosi un hashtag, trebuie să îl includeți într-o postare făcută dintr-un cont public . O diferență interesantă față de Twitter și Facebook este că atunci când începi să tastezi un hashtag în postarea ta, când introduci simbolul hash, Instagram începe imediat să sugereze hashtag-uri pe baza popularității.
Pentru a căuta rezultatele cu hashtag-ul dvs., trebuie să îl introduceți în câmpul de căutare și să faceți clic pe opțiunea Etichete. De asemenea, puteți vedea cele mai utilizate hashtag-uri făcând clic pe opțiunea Explore , reprezentată de lupă, în partea de jos a ecranului.
Veți observa în curând că pe Instagram hashtag-urile sunt mult mai generale decât pe Twitter. Se referă mai mult la fotografiile în sine, așa cum este cazul hashtag-ului #nofilter, care indică o fotografie fără filtru.
Între timp, hashtag-urile Twitter tind să fie mai mult legate de subiectele curente.
stare de nervozitate
Pentru a posta un hashtag pe Twitter, pur și simplu includeți-l într-un tweet postat dintr-un cont public . Rețineți că, dacă contul nu este public, alte persoane nu vor putea să vă vadă tweetul atunci când caută hashtag-ul.
Un lucru foarte unic despre hashtag-urile de pe Twitter este posibilitatea de a le folosi pentru a crea sesiuni de întrebări și răspunsuri pe o anumită temă.
Aceste sesiuni se numesc Chat-uri pe Twitter și pot fi o oportunitate excelentă de a crea relații cu persoane interesate de anumite subiecte.
Compania ta poate participa la un chat Twitter urmând agenda publicată. De asemenea, puteți trimite propria problemă și puteți întâlni potențiali parteneri și clienți într-o sesiune personalizată de întrebări și răspunsuri.
Odată ce ți-ai publicat hashtagul printr-un tweet, va trebui să ții evidența a ceea ce spun oamenii cu acel hashtag.
Poți face asta printr-o simplă căutare în câmpul indicat cu lupa, în colțul din dreapta sus al ecranului – până la urmă știi deja exact ce cauți. Nu trebuie să utilizați semnul hash pentru această căutare, dar ar trebui să scrieți corect hashtagul.
Cu ajutorul căutării avansate , puteți viza și mai mult rezultatele dorite. Puteți limita căutarea după dată sau locație, de exemplu, sau chiar să căutați tweet-uri pozitive sau negative cu hashtag-ul. Acest lucru se face pe baza folosirii emoticoanelor fericite sau triste – 🙂 sau 🙁 .
Rezultatele căutării dvs. pot fi afișate în câteva moduri diferite. Există cinci moduri principale de afișare: Top, Live, Conturi, Fotografii și Videoclipuri . Fiecare dintre ele are propria sa caracteristică.
Vederea de sus arată mai întâi tweet-urile care au avut cea mai mare implicare – cum ar fi retweeturile și răspunsurile.
Modul live prezintă tweet-urile în ordine cronologică și actualizări în timp real pe măsură ce sunt postate.
Modul Conturi afișează numai tweet-uri din anumite conturi oficiale din surse de știri, cum ar fi ziare.
După cum vă puteți imagina, desigur, modurile Fotografii și Videoclipuri au doar tweet-uri care, împreună cu hashtag-ul, aduc și fotografii și videoclipuri.
Pe Twitter, cele mai folosite hashtag-uri intră într-un clasament, numit subiecte de trend – adică subiecte „la modă”. Campaniile mari de marketing pot plasa temporar un hashtag pe subiecte în tendințe dintr-o anumită regiune.
Pe Twitter, a trebuit să publici hashtagul dintr-un cont public. Pe Facebook, după aceeași logică, postarea care conține hashtag-ul trebuie să fie publică . În caz contrar, nu poate fi indexat în căutări.
Puteți controla această setare din caseta în care este scrisă postarea, folosind butonul albastru din colțul din stânga jos.
Pe Facebook , este și mai ușor să cauți rezultate folosind un anumit hashtag. După ce publicați o actualizare a profilului, hashtagul postării devine automat un link către pagina care adună aceste rezultate.
Așa că faceți clic pe propria postare pentru a afla ce spun alți oameni cu acel hashtag.
În plus, puteți căuta și rezultate cu un hashtag folosind câmpul de căutare sau prin adresa URL .www . facebook _ cu / hashtag /
Cu excepția unor țări, Facebook nu listează cele mai utilizate hashtag-uri. De aceea nu poți ști despre ce subiecte se vorbește cel mai mult.
Deși Facebook este o rețea socială în care utilizarea hashtag-urilor încă nu este atât de puternică, are mai multe opțiuni de vizualizare pentru rezultatele căutării de hashtag-uri.
Aduce opțiunile Top, Latest (care corespunde Live), Fotografii și Videoclipuri , care corespund cu ceea ce am văzut deja pe Twitter.
Dar, pe lângă acestea, puteți vizualiza rezultatele și în modurile Pagini, Persoane, Locații, Grupuri, Aplicații și Evenimente . Ele listează, respectiv, pagini, persoane, locuri, grupuri și evenimente care folosesc hashtag-ul.
Ceea ce au în comun aceste moduri este că toate rezultatele afișate sunt legate oficial de hashtagul pe care l- ați căutat.