Uniunea Europeană, prin Regulamentul general privind protecția datelor ( GDPR ), a creat o serie de legi care urmăresc să reglementeze utilizarea, partajarea și vânzarea online a informațiilor utilizatorilor.

Dar ce înseamnă?

Înseamnă că Facebook a fost nevoită să-și actualizeze politicile pentru a se conforma noilor legi ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, rețeaua de socializare , care a încercat deja să se răscumpere, a stabilit schimbări care se vor aplica în toate țările în care platforma operează. Anticipând, așadar, eventuale revendicări din alte locații.

Ce se va schimba?

Site-ul web va consulta profilurile pentru a vedea dacă acordă platformei permisiunea de a utiliza informații personale, cum ar fi statutul politic, religios și relațional. Pe lângă faptul că ușurează procesul de ștergere a acestor date dacă utilizatorul nu mai dorește să le partajeze.

De asemenea, rețeaua va întreba pe toți cei de pe platformă dacă sunt de acord cu actualizarea Politicii de servicii, adăugând mai multe detalii și specificații despre modul în care funcționează serviciile rețelei.

În mod interesant, Facebook nu solicită noi drepturi de a achiziționa, utiliza sau partaja informații de profil, iar site-ul rămâne angajat să nu vândă informațiile dvs. agenților de publicitate sau partenerilor.

Pe lângă aceste completări, politica UE va adăuga și contacte ale Facebook responsabile în cadrul GDPR în cazul unor situații care pot apărea.

Ușurința accesului

Un alt punct important de remarcat este faptul că platforma va facilita accesul la comenzile rapide „Instrumente” și „Setări”, care promite să fie mai intuitivă la consultarea, ștergerea, descărcarea sau exportul datelor disponibile pe site pentru consultare.

În cele din urmă, Facebook a evidențiat măsurile referitoare la copiii și adolescenții care folosesc rețeaua. Recunoașterea facială nu este activată pentru cei sub 18 ani, iar opțiunile de publicitate oferite pentru această grupă de vârstă sunt destul de restrânse.

În plus, informații precum locația și ziua de naștere a tinerilor utilizatori sunt controlate în circulație, iar postările partajate de aceștia au o acoperire restrânsă.

Alergând după pagubă

Se vede că Facebook alergă să încerce să recupereze încrederea pierdută în tot scandalul cu datele utilizatorilor, dar vor fi suficiente aceste atitudini pentru a menține hegemonia rețelei de socializare? Sau aceasta a fost doar o altă lovitură în procesul de cădere a platformei?

Lasă un comentariu cu părerea ta!

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.