Copierea și inserarea recenziilor online de la terți vă poate afecta strategia SEO? Consultați conținutul nostru și înțelegeți mai multe despre el!

O nouă săptămână cu mai multe noutăți. Lumea marketingului nu se oprește și ceea ce am pregătit astăzi este un exemplu autentic de SEO, forța homeopată a detaliilor, pentru că un simplu schimb de mesaje prin Twitter a făcut posibilă cunoașterea informațiilor despre algoritmii de căutare. Acest lucru face o mare diferență pentru oricine dorește să fie în primele poziții ale Google.

Subiectul este acesta: forumuri vs conținut duplicat . Boții necruțători nu sunt doar eficienți, ci și misterioși, o parte din performanța sa excelentă este rezultatul schimbărilor sale constante, reușind astfel să împiedice să se facă „gotchas” la poziționarea paginii.

Recent, au apărut noi informații. Pentru cei nebănuitori, poate să nu fie semnificativ, totuși pentru o strategie SEO poate fi comparată cu o piatră prețioasă!

Despre Yelp

Site- urile de forum sunt foarte populare, sunt platforme specializate pe care conținutul este creat de utilizatori într-o modalitate numită „forum de recenzii multitudinoase”. Pe acest tip de site, clienții își lasă părerea despre experiența lor personală cu un anumit serviciu sau produs. Prin urmare, sunt platforme de influență.

Yelp este unul dintre principalele, un serviciu local de căutare disponibil întregului public și, cum nu putea fi diferit, are o capacitate enormă de a-și forma opinii și de a stabili tendințe.

Recenziile online influențează cu adevărat SEO

Să definim problema : dacă aplicăm o strategie de conținut și folosim forumurile unei platforme specializate, realizate de un client despre afacerea noastră, așa cum se întâmplă, de exemplu, pe Yelp sau GoogleMaps , ar putea fi considerat conținut duplicat?

Dacă răspunsul este da, asta ar însemna pierderea pozițiilor în motoarele de căutare, deoarece acestea ar aplica penalități replicilor, împiedicând astfel profesioniștii SEO să folosească forumuri. Astfel, strategia nu ar fi afectată. Ceea ce implică o nedreptate, deoarece împiedică utilizarea unei evaluări pozitive făcută de un client despre afacerea ta. Dar, din fericire, îl avem pe John!

intreaba-l pe John

Un SEO pe nume Ryan Batlett, hotărât să pună capăt acestei îndoieli, a trimis un mesaj prin Twitter lui John Mueller, un analist de tendințe web Google . A fost atât de norocos încât a primit rapid răspunsul.

Ryan Batlett:

@JohnMu În primul rând, vă mulțumim pentru toată valoarea pe care o adăugați comunității noastre. Întrebare : Google devalorizează o pagină dacă copiază/lipește recenzii de pe GoogleMaps , Compania mea pe Google sau Yelp și le adaugă pe pagina principală a site-ului dvs.? (între 500 și 700 de cuvinte, aproximativ). Ar putea fi considerat conținut duplicat într-o oarecare măsură?

John Mueller:

Din punct de vedere Google SEO , nu văd nicio problemă cu asta. Îmi imaginez că originalul este mai probabil să aibă o poziție pentru acel text, dar dacă recenzia este folosită pentru a oferi context, este în regulă (deși nu ar trebui să fie marcată cu date structurate). Poate ar funcționa și un iframe/embed ?

Concluzie

Deci răspunsul este destul de clar. Acum știți, puteți utiliza fără probleme recenziile de la terți pe cont propriu . Dar, acest lucru trebuie făcut fără a manipula etichetele care descriu conținutul, tipic site-ului original. Aceste comentarii vor fi neutre și nu oferă nici avantaje, nici dezavantaje atunci când vine vorba de ocuparea unor poziții în căutare.

Sper că această informație a fost de ajutor, tocmai a ieșit din cuptor! Fără îndoială, va ajuta la extinderea posibilităților strategiei dvs. de conținut.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.